Tønderfar om livet efter fængsel: ‘Jeg kan lige så godt dø’

Sol Stoffregen

398 uger siden

|

25/11/2016
112
Zandra Berthelsen kæmper dagligt med sine indre dæmoner og har mareridt om sin far og de andre mænd, der seksuelt misbrugte hende. Foto: TV 2
Zandra Berthelsen kæmper dagligt med sine indre dæmoner og har mareridt om sin far og de andre mænd, der seksuelt misbrugte hende. Foto: TV 2
Zandra Berthelsens far lever i frygt og skjuler sig for offentligheden.

Dagens topnyheder

I går aftes blev anden og sidste del af dokumentaren om danmarks værste sag om sexmisbrug af børn sendt på TV 2. Her konfronterede Zandra Berthelsen en af sine krænkere i håbet om at få afklaring og komme videre med sit liv.    

Mens 22-årige Zandra Berthelsen har lukket tv-seerne ind i sit turbulente liv og fortalt i detaljer om farens daglige overgreb og de mænd, der voldtog hende i familiens hjem i Tønder, har hendes far, der blev idømt 10 års fængsel i 2007, været tavs.

Men for første gang gav den 57-årige Tønderfar sin version af sagen i dokumentaren. Over sms forklarer han til TV 2’s journalist Anders Lomholt, der interviewer Zandra i programmerne, at han er meget ked af de ting, der skete med hans datter, skriver TV2. 

Efter at have afsonet sin straf flyttede Zandra Berthelsens far til en ukendt landsby, hvor han gemmer sig for offentligheden og konstant lever i frygt for at blive genkendt og overfaldet. 

I en sms skriver Tønderfaderen, at han er ensom og ønsker tilgivelse af sin familie, og at han lige så godt kunne være død.

Til journalistens spørgsmål, om han ikke ligger, som har har redt, svarer Zandra Berthelsens far:

- Nej, hun skulle røre mig, når jeg var fuld, sagde hendes mor. Da jeg blev vågen, sagde jeg til hendes mor, at det vil jeg ikke. 

Ifølge en sms fra faderen forsøgte han at stoppe sin egen udlejning af datteren, men det førte til trusler, forklarer han. 

TV 2 har flere gange kontaktet Tønderfaren om at lave et interview til udsendelsen om Tøndersagen, men faderen har altid afslået. 

- Så er jeg død, min ven. Blev truet for nylig (…) er færdig, lyder det i en sms fra faren, der mener at dokumentaren er et stort løgnprogram.  

Zandra Berthelsen vil intet have at gøre med sin far, som har et polititilhold, der gør, at han ikke må tage kontakt til hende på nogen måde. 

- Jeg kommer aldrig til at tilgive ham. For mig er han død. En rigtig far kan ikke finde på at gøre det, som han har gjort, siger Zandra Berthelsen i dokumentaren.  

På trods af sin traumatiske barndom og de pyskiske følger, herunder skizofreni, angst og stofmisbrug, er Zandra Berthelsen i gang med andet år på HF og drømmer om at blive psykolog.