Tog politimands tjenestepistol: Holdt den dernæst mod betjentens hoved

Foto: Shutterstock

En 44-årig bosnisk statsborger med bopæl i Danmark er idømt fængsel, efter at have taget en politimands tjenestepistol og holdt den mod hans hoved.

En 44-årig bosnisk statsborger med bopæl i Sønderborg er fredag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg blevet idømt tre års fængsel. Derudover er han også blevet idømt udvisning for bestandig.

Læs også

Byttede seng med ven: Nu er 19-årig mand dømt

Manden er blevet idømt fængselsstraffen for vold og trusler mod polititjenestemænd samt ulovlig besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder. Det skriver Lokalavisen.

Det sker efter, at han den 13. august 2020 var ved at blive anholdt af en betjent fra Syd- og Sønderjyllands Politi. Her reagerede han ved at tage en pistol fra en betjents skæfte. Efter at have fået fingrene i våbnet, brugte han det til at true mod betjentens hoved.

Det var nødvendigt for betjentens kollega at afgive varselsskud, da den 44-årige bosniske statsborger nægtede at lægge våbnet fra sig. Til sidst lykkedes det dog for de to betjente at få våbnet fra ham. Manden er også blevet dømt for vold og trusler mod betjentene i forbindelse med hændelsen.

Han har under hele sagen valgt at nægte sig skyldig. Efter at have hørt dommen, har han også valgt at tage sig betænkningstid i forhold til at anke.

Yderligere to personer, der også begge har bopæl i Sønderborg, blev også dømt i sagen ved dagens retsmøde.

En 36-årige mand er blevet idømt et års fængsel for vold mod politiet. Han er blandt andet blevet dømt for at have slået en betjent med en metalkrykke, hvilket medførte, at vedkommende fik en fem centimeter lang flænge i hovedet samt hjernerystelse.

Derudover er en 73-årig mand også blevet dømt. Han er blevet idømt en bøde på 1.200 kroner for at have forsøgt at forhindre anholdelsen af den 36- og 44-årige.

Læs også

Store mængder energidrik gav 21-årig dreng hjertesvigt

Både den 36-årige og den 73-årige mand har under hele sagen nægtet sig skyldige. Den 36-årige mand valgte efter domsafsigelsen at tage sig betænkningstid i forhold til at anke, mens den 73-årige modtog dommen.

 

Dagens Gossip