Tre mænd hvidvaskede 210 millioner: Nu er de dømt

Foto: Shutterstock.com

Tre mand er ved Retten i Kolding blevet dømt i en sag om hvidvask af et trecifret millionbeløb.

Tre mænd hvidvaskede 210 millioner kroner ved hjælp af udstedelse af fiktive fakturaer. Det var sandsynligvis lettjente penge for de tre mænd, men nu koster det dem flere års fængsel.

Læs også

Debatten raser: Nu blander Mette Frederiksen sig

Sagen blev kørt som tilståelsessag ved Retten i Kolding, hvor de tre mænd i dag blev idømt fængselsdomme på henholdsvis seks, fire et halvt og tre år. Det oplyser Ritzau. 

Mændene blev hvidvaskede de mange millioner ved at udstede fakturaer for levering af arbejdskraft, varer eller ydelser til et hav af forskellige virksomheder. Formålet med dette var, at virksomhederne kunne anvende dem til at få hvidvasket en sum penge. 

Den økonomiske svindel stod på fra januar 2020 til marts 2021. Her blev der sat en stopper for hvidvaskningen, da de tre mænd blev anholdt. 

"Der er tale om meget alvorlig kriminalitet. Der er oprettet en decideret fakturafabrik med det formål at hvidvaske penge, hvorefter man har hvidvasket 210 millioner kroner," fortæller Natalie Ghiorzi Elias, der er specialanklager hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, ifølge Ritzau. 

Specialanklageren fortæller, at det er en alvorlig og kompliceret sag. Grundet sagens grove og alvorlige karakter, argumenterede hun i retten for, at hovedmanden bag hvidvaskningen af de mange millioner skulle idømmes seks års fængsel. 

I Retten i Kolding var de tilsyneladende enige i hendes argumenter, da hovedmanden netop blevet idømt seks års fængsel.

Læs også

12-årig dreng død efter ulykke

Til trods for, at de tre mænd er blevet dømt i dag, er sagen ikke slut endnu. Det ventes nemlig, at yderligere to mænd bliver dømt i sagen på mandag. 

 

Dagens Gossip