Ubådssagen: Tredje person blev set med Peter Madsen og Kim Wall inden hendes død

Vidner så en trejde person, der var sammen med Peter Madsen og Kim Wall, inden ubåden stævnede ud den skæbnesvangre dag.

Der var en tredje person til stede, da den svenske journalist Kim Wall interviewede Peter Madsen, inden de to sammen drog afsted på havet i ubåden Nautilus.

Ifølge den svenske avis Expressen har et vidne fortalt, at en tredje person blev set sammen med den nu afdøde Kim Wall og drabssigtede Peter Madsen torsdag aften 10. august. 

Ifølge vidnet er der eftersigende tale om en fotograf, der filmede den 30-årige Kim Walls interview med den danske opfinder og ubådens ejer Peter Madsen.

Interviewet var til en artikel, som journalisten Kim Wall arbejdede på, der skulle handle om den danske opfinder.

Politiet har bjærget ubåden, som lå syv meter under havets overflade. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Københavns Politi er bekendt med den tredje person, der fulgtes med Kim Wall, indtil hun gik ombord på Nautilus, hvilket var sidste gang hun blev set i live. 

- Vi har fået oplysninger om det, og vi ved også, hvem det er. Men der er ikke noget mistænkeligt ved det, og der er ingen mistanke mod personen, oplyser efterforskningsleder ved Københavns Politi Jesper Møller til Expressen.

Efterforskningsleder afholdte i sidste uge pressemøde, efter politiet havde fundet Kim Walls afskårede torso. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Han hverken be- eller afkræfter, at der er tale om en fotograf, som det anonyme vidne hævder over for Expressen. 

Kim Wall blev sidst set i live 10. august, da hun tog med Peter Madsen ud at sejle i ubåden Nautilus. Foto: Polfoto

Københavns Politi har modtaget mere end 656 henvendelser i sagen, og ifølge Jesper Møller bliver alle henvendelser gransket nøje. Han vil ikke på nuværende tidspunkt sige mere om indholdet af henvendelserne.

- Vi er interesserede i at tale med alle, som har kendskab til Peter Madsen eller Kim, hvorfor de to var sammen, hvorfor de skulle sejle i ubåden og om nogen har set dem sammen, siger Jens Møller til Expressen. 

Læs også

Vægttab uden motion: Nye slankepiller skal mindske risikoen for diabetes

Det var en tilfældigt forbipasserende cyklist, der fandt Kim Walls torso, som var skyllet op på kysten på Vestamager forrige mandag.

Dansk politi har fået assistance fra Beredskabsstyrelsen til at lede efter de resterende dele af Kim Walls lig nær kystlinien. Myndigheder har fortsat ikke gjort nogle fund i sagen. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Siden har Københavns Politi oplyst, at Kim Walls krop var blevet parteret, punkteret og påhæftet metal, der angiveligt havde til formål at sørge for, at kroppen forblev under havoverfladen. 

Politiet har endnu ikke kunne fastslå en dødsårsag. 

Peter Madsen er fortsat varetægtsfængslet og sigtet for drab, uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder samt usømmelig omgang med lig. Han nægter sig skyldig i alle anklager og hævder, at Kim Wall døde som følge af en ulykke.

20-årig kvinde greb ind, da to mænd tæskede offer på åben gade: Så fandt kvinden en genial spray frem fra tasken

 

Dagens Gossip