Udgav sig for at være sin bror, da politiet stoppede ham: Det skulle han aldrig have gjort

Foto: Shutterstock.com

En 40-årig mand var ude at køre bil, selvom han ikke har noget kørekort, da han blev stoppet af politiet. For at undgå en bøde udgav han sig for at være sin bror, men det endte med at få endnu større konsekvenser for manden.

40-årige Chia Junjie fra Singapore har et ualmindeligt dårligt ry, når det kommer til hans kørsel. Han har nemlig været involveret i intet mindre end to trafikuheld, som begge havde dødelig udgang, hvilket har resulteret i, at han ikke må køre bil. Det skriver 9gag.

I 2008 var Junjie involveret i et alvorligt trafikuheld, hvor han var skyld i, at en motorcyklist døde. Han fik dengang en bøde på cirka $5000 (cirka 33.000 kroner) og et kørselsforbud, som varede indtil 2013.

Så vidt vides overholdte han kørselsforbuddet, men i stedet for at generhverve sit kørekort i 2014, valgte han at køre bil uden førerret - en ting han åbenbart ikke var særlig god til.

I 2014 formåede han nemlig at blive involveret i endnu et trafikuheld, hvor han kørte en mand ned, som var ved at krydse vejen. På tragisk vis var også denne ulykke med dødelig udgang, da fodgængeren senere døde af sine hovedkvæstelser. 

Uheldet i 2014 blev endnu værre af, at Junjie flygtede fra gerningsstedet og først meldte sig selv over 24 timer senere. Den ulykke blev først afgjort i 2016, og her blev han straffet med 10 måneders fængsel og endnu et kørselsforbud, som denne gang varede 10 år - det vil sige indtil 2026.

Alligevel stoppede en patrulje Junjie siddende bag rattet i 2020, selvom han påstod overfor betjentene, at han ikke var sig selv men derimod sin bror. Betjentene hoppede tilsyneladende på tricket, og så skulle man tro, at Junjie fik lov at køre videre... men det gjorde han heldigvis ikke.

Hvad Junjie ikke vidste var nemlig, at hans bror var efterlyst af (for offentligheden) ukendte årsager. Betjentene anholdte derfor Junjie - som de troede var broreren - og tog ham med på stationen. 

"Søgningen af den involverede (broreren) viste, at han var eftersøgt af politiet. Den anklagede blev anholdt og ført ind bag i patruljebilen," udtalte statsanklageren, Emily Koh, dengang ifølge Mashable

På stationen opdagede de selvfølgelig hans rigtige identitet og i stedet for at blive fremsat for en dommer som hans bror, så blev han anklaget for at køre uden førerret. D. 13. december 2021 blev han derfor idømt ni ugers ubetinget fængsel og - du har nok gættet det - endnu en frakendelse af kørekortet. 

Junjie har dermed denne gang fået frakendt retten til at føre hvilket som helst type køretøj i 20 år, og han kan altså først lovligt sætte sig bag rettet igen i slutningen af 2041.

Om han har lært lektie er ikke til at vide, men man har vel lov at håbe.

Læs også

Carmen Electra smider tøjet: Overlader meget lidt til fantasien

 

 

Dagens Gossip