Ulykkelige forældre advarer mod populær snack: Vores 2-årige datter blev kvalt for øjnene af os

To-årige Mirranda Lawsons liv blev alt for kort. Foto: Privat.

Børn bør ikke få denne snack, før end de er fem år, lyder rådet.

Familien Lawson hyggede sig, mens de fejrede morens fødselsdag, men pludselig ændrede stemningen sig. 

Familiens yngste medlem, to-årige Mirranda Grace, kom løbende ind i stuen i hjemmet i Hanover County i staten Virginia i USA. Hendes øjne bulede ud af hovedet, og hun kunne ikke trække vejret, skriver Goodhousekeeping.

De paniske forældre prøvede at hjælpe deres datter, der faldt om. Mirrandas far gav sin livløse datter hjertemassage, indtil ambulancen kom frem. 

Da redderne tog over, var Mirranda lille hjerte stoppet med at banke. På hospitalet fik lægerne liv i den lille pige, men hun havde fået voldsomme og uoprettelige hjerneskader. 

Læs også

Sørgende familie lader kamera filme deres babys død: De vil advare andre forældre om faren

Den tragiske episode skete i maj i år.

I månedsvis var Mirranda forbundet til slanger og maskiner, der trak vejret for hende. Pludselig blev hendes tilstand værre, og den 1. november tabte Mirranda kampen og døde omgivet af sin familie. 

Mirranda slap aldrig levende ud af hospitalet. Foto: Privat.

Det var et korn fra popkorn, der var skyld i, at Mirranda blev kvalt, advarer hendes forældre nu i håbet om, at ingen andre børn skal lide samme skæbne som Mirranda. 

Kornet satte sig fast langt nede i Mirrandas hals og blokerede hendes luftveje. 

Læs også

Mor advarer forældre efter frygtelig ulykke: Datteren blev delt i to

Ifølge American Academy og Pediatrics (amerikansk forening for børnelæger red.) er kvælning en af de største dræbere blandt børn under tre år. Det er især hotdogs, vindruer og popkorn, der er snyderne. 

Derfor lyder rådet fra de amerikanske børnelæger, at børn under fem år ikke bør spise popcorn og vindruer, som begge kan sætte sig fast i halsen. Det samme gælder med hotdogs, men årsagen til dette fremgår ikke af artiklen.

Mirranda Grace Lawson er langt fra det eneste barn, der er blevet kvalt på grund af popkorn, skriver Goodhosusekeeping. 

 

Dagens Gossip