Undgår udvisning: To mænd idømt årelange fængselsstraffe for 794 brud på loven

Foto: Shutterstock

To mænd på 19 og 20 år er blevet idømt fængselsstraffe for ikke færre end 794 kriminelle forhold.

To unge mænd på hhv. 19 og 20 år, er i Københavns Byret blevet idømt fængselsstraffe, for intet mindre end 794 kriminelle forhold.

Læs også

Skole ramt af skandale: Bebrejder 14-årig pige for sin egen voldtægt

Københavns Politi oplyser i en pressemeddelelse, at den ene blev idømt tre år og 11 måneders fængsel, mens den anden blev idømt to år og ti måneders fængsel.

Politiet kom på sporet af de to unge mænd, da de havde været involveret i et gaderøveri i juni 2019. Først fandt de frem til den 20-årige, hvorefter den videre efterforskning førte dem til den 19-årige, skriver Ritzau.

Hvad de sandsynligvis fortryder i dag, er, at de selv gjorde politiets arbejde lettere. Med deres egne telefoner havde de nemlig filmet og gemt videooptagelse af sig selv, mens de bl.a. begik vold, hærværk eller overtrædelser af færdselsloven.

Foruden føromtalte gaderøveri er de også blevet dømt for sammenlagt otte voldelige overfald. Et af dem begik de sammen, mens de andre overfald er begået sammen med andre gerningsmænd eller på egen vis.

I flere tilfælde har de unge gerningsmænd optaget videoer af de grove overfald, som de efterfølgende har delt på de sociale medier.

Den groveste af deres forbrydelser var en voldtægt af en 14-årig pige. Den 20-årige mand blev i Københavns Byret dømt for fuldbyrdet voldtægt, mens den 19-årige blev dømt for andet seksuelt forhold end samleje.

Sager om databedrageri

I dommen er der også adskillige sager om databedrageri, hvor de har misbrugt andres betalingskort for 100.000 kr. Derudover er de også blevet dømt for at have forsøgt at bedrage sig til yderligere 700.000 kr.

Herudover er de også dømt for ti biltyverier, mens den ene af de to unge mænd også er blevet dømt for en lang række færdselsforseelser. Størstedelen af forbrydelserne er begået i Indre By og på Islands Brygge i 2019.

Senioranklager Sara Dalgaard ønskede også, at de to mænd blev udvist, men retten valgte i stedet at give dem en advarsel. Hun overvejer nu, om sagen skal indstilles til anke.

Læs også

15-årig truede og tævede 14-årig i TikTok-video: Nu er han dømt

Derudover fortæller advokat Adam Henning-Bengtson, der er forsvarer for den ene af mændene, at de to dømte også overvejer, om de vil anke dommen. Det skriver Ritzau.

 

Dagens Gossip