Unge mænd fandt livløs 3-årig i vandet: Alarmcentralen bad dem lade hende ligge

Foto: Shutterstock

Tre unge mænd fandt en livløs pige i vandet. Da de kontaktede alarmcentralen, blev de bedt om at lade hende ligge.

Søndag eftermiddag fandt tre unge mænd en livløs pige i vandet, da de sejlede rundt i en båd i Borresø.

Læs også

Sendte pakke til Kongehuset: Nu er 57-årig kvinde anholdt

Da de fandt hende, tøvede de ikke med at tage kontakt til alarmcentralen. Da de fik kontakt, fik de dog en overraskende besked om, at de skulle lade hende ligge i vandet, indtil redningen kom. Dette skulle de gøre i tilfælde af, at der var sket noget kriminelt. 

Det skriver Midtjyllands Avis

De tre unge gjorde naturligvis, hvad de var blevet bedt om. Resultatet af dette var, at den lille pige lå i vandet i mere end 10 minutter. 

Da de kunne se, at der var redningsfolk inde på bredden, fik de af alarmcentralen at vide, at de nu måtte hive pigen op ad vandet. Herefter fik de lagt hende i aflåst sideleje og sejlede hende ind til ambulancefolkene på bredden. 

En af de tre unge mænd, der var med i båden, Emil, er af den opfattelse, at alarmcentralen har troet, at det drejede sig om et lig i forrådnelse, der lå i vandet. Han påpeger dog også, at han mener, at de burde have spurgt mere ind, end de gjorde. 

"Vi sagde, at vi havde fundet et lig i vandet, og de har måske troet, at det var et lig i forrådnelse, der havde ligget der længe. Så måske er det en kommunikationsfejl, men de burde have spurgt mere ind til det," fortæller han til Midtjyllands Avis. 

Ifølge Ekstra Bladet skal Den Uafhængige Politianklagemyndighed udrede, hvad der sket i forbindelse med alarmopkaldet. 

Efterfølgende blev den lille pige kørt til Aarhus Universitetshospital med politieskorte. Senere er hun blevet overført til Rigshospitalet i København. 

Der er endnu intet nyt om pigens tilstand, men chefpolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi, Claus Hilborg, fortæller til Ekstra Bladet, at de ville være blevet kontaktet, hvis hun var afgået ved døden.

Læs også

Nu tager Mette Frederiksen hul på nyt kapitel

"Vi har et stort hensyn at tage til familien om diskretion. Vi er ikke blevet kontaktet siden ulykken angående pigens helbredstilstand, og det ville normalt ske, hvis hun var afgået ved døden, så det antager vi ikke er tilfældet," siger han til Ekstra Bladet. 

 

Dagens Gossip