Var tæt på at gå rigtig galt: Drenge satte ild i stor myretue

Foto: Shutterstock.com

Det var tæt på at gå rigtig galt, da nogle unge drenge satte ild til en myretue.

Det er i øjeblikket højsæson for naturbrænde og der skal ikke meget til, for flammerne kan få rigtig godt fat. Derfor var det også yderst heldig, at en opmærksom borger straks anmeldte det, da vedkommende opdagede episoden.

Læs også

Mor skammer sig over foto: Far kom til at dele for meget

Det kunne også nemt være gået galt og havde skadet nogle af de fire drenge, der onsdag eftermiddag forsøgte at brænde en myretue af.

De fire drenge går på efterskole sammen og forsøgte at sætte ild til myretuen ved hjælp af toiletpapir som de satte ild til, det skriver TV2.

Indsatsleder hos Brand og Redning MidtVest, Leon Østergaard Nielsen, fortæller at ingen af drengene kom galt afsted. Han beretter også, at brandvæsnet hurtigt nåede frem og fik slukket flammerne.

Kunne være endt helt galt

Og heldigvis for det - ellers kunne det have endt helt anderledes:

"Det er højsæson for naturbrande. Myretuen lå lige op ad en masse tørt græs, og det brænder virkelig godt. Det var heldigvis kun de få flammer og røg, vi skulle slukke," lyder det fra indsatslederen.

Selvom drengene slap uden skader, så er det dog ikke gratis for dem at have sat ild til myretuen. De skal hver slippet 750 kroner i bøde, da de bliver sigtet for overtrædelse af beredskabsloven. 

De fire drenge var på udflugt med flere andre elever fra efterskolen, da de tændte ilden - her var resten af gruppen kun et lille stykke derfra, sammen med en lærer.

Derudover er der også taget kontakt til elevernes forældre, sammen med politiet og skolen.

Læs også

Nu melder professor ud: Ja, AstraZeneca-vaccine er skyld i blodpropper

 

 

 

Dagens Gossip