Forside Politik Trumps nye dekret er godkendt: Nu bliver det dyrere for...

Trumps nye dekret er godkendt: Nu bliver det dyrere for dig, hvis du gør dette i ferien

Donald Trump
Joey Sussman / Shutterstock

Så blev sommerferien en smule mere frustrerende, takket være den amerikanske præsident.

Lige nu læser andre

Udenlandske naturelskere får snart en lidt dyrere udsigt, når de besøger USA’s ikoniske nationalparker.

Præsident Donald Trump har nemlig sat sin signatur på et dekret, der skal hæve billetpriserne for turister, der ikke har amerikansk pas i baglommen.

Det gælder både kendte destinationer som Grand Canyon, Yellowstone og Great Smoky Mountains, hvor man i dag kan slippe med 20 dollar for syv dages adgang – svarende til godt 126 kroner.

Hvor meget prisen præcis stiger for udlændinge, er endnu uklart. Men dyrere bliver det.

Læs også

Det skriver Ekstra Bladet.

Målet med dekretet er ifølge Trump-administrationen at give amerikanere lettere adgang til det, der omtales som “nationens naturarv”. De penge, der bliver opkrævet fra internationale besøgende, skal hjælpe med at holde priserne nede for lokale – og samtidig puste lidt liv i de parker, der i dag ikke ligefrem vælter sig i turister.

Indenrigsminister Doug Burgum er blevet sat til at designe strategien, der skal både øge indtægterne og forbedre oplevelsen i de 433 nationalparker, som National Park Service administrerer. Udenrigsminister Mark Rubio skal samtidig lægge arm med den anden opgave: at lokke endnu flere udenlandske turister til USA’s naturskatte – altså på trods af, at de nu skal betale mere for fornøjelsen.

Ifølge det konservative miljøcenter PERC lægger omkring 14 millioner udenlandske gæster hvert år vejen forbi USA’s nationalparker. Og med det nye dekret bliver de altså en endnu vigtigere del af finansieringen, i en tid hvor parkernes fremtid økonomisk vakler.

Trump-regeringen har nemlig allerede varslet et forslag om at skære over en milliard dollar af National Park Service’s budget i 2026 – svarende til 6,3 milliarder danske kroner. Og med tusindvis af medarbejdere, der allerede har forladt tjenesten siden Trumps første indsættelse i 2017, er presset på det føderale parkvæsen ikke blevet mindre.

Så fremover kan det godt være, du stadig må stå i kø for at få det perfekte Grand Canyon-foto – du skal bare punge lidt ekstra ud.

Læs også

Ads by MGDK