Sundheden er udfordret i de danske kontorlandskaber

06/02/2023 12:30

Valdemar Lind

Sponseret indhold
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Der er særligt én grund til, at sundheden er udfordret rundt omkring på kontorerne i Danmark. Heldigvis kan man rette op på problemet, og det behøver ikke at være svært. Læs med her og bliv klogere!

Mest læste i dag

Annoncørbetalt indhold

I dag arbejder rigtig mange danskere foran computeren, og det drejer sig ikke bare om et par timer her og der, men om hele dage. Det er selvfølgelig smart, at meget af arbejdet kan klares online - det er bare ikke særlig sundt for vores helbred.

Arbejdet er for stillesiddende

Når det ikke er sundt at arbejde mange timer foran computeren, skyldes det først og fremmest, at arbejdet som regel er meget stillesiddende. Mangel på bevægelse er faktisk én af de hyppigste årsager til for tidlig død i Danmark, hvorfor det er enormt vigtigt at være opmærksom på.

 

Udover at vi ofte sidder stille foran computeren, sidder vi sjældent godt. Tit kan vi sidde i positioner, der er belastende for ryg, hofter og nakke, i timevis. Når det er tilfældet dag ud og dag ind, kan det desværre vise sig at blive et problem for helbredet. Det kan heldigvis løses med et relativt simpelt greb.

Flere og flere danskere står op og arbejder

Er det nødvendigvis usundt at arbejde på kontor foran en computer? Nej, det behøver det faktisk ikke at være. Hvis du kan komme op at stå i løbet af arbejdsdagen, vil det gøre en stor forskel. Du behøver ikke at løbe et maraton i frokostpausen eller bare gå en runde i parken. Det kan være gavnligt bare at rejse dig op og stå op at arbejde.

 

Derfor er hæve-sænke-borde også enormt populære, og populariteten ser kun ud til at stige. Det er godt nok ikke noget krav fra Arbejdstilsynets side (som det er nu), men det er alligevel en stor fordel at implementere hæve-sænke-bordene i kontorlandskabet.

 

Derudover kan det være en god idé at bruge et lille vandglas eller en lille kaffekop. Det vil betyde, at du skal rejse dig og gå lidt i løbet af arbejdsdagen. Det er måske ikke det store, men lidt har i dén grad også ret, når det kommer til at bevæge sig en smule på arbejdet.

Ikke alle er i stand til at håndtere stress

Udover de ergonomiske udfordringer, der kan være på en arbejdsplads, kan der selvfølgelig også være mentale udfordringer. Det er ikke mange år siden, at stress nærmest var en folkesygdom i Danmark, og i dag er det stadig et stort problem.

 

Du kan selv gøre en del for at forebygge stress, selvom det selvfølgelig også har at gøre med din arbejdsplads og arbejdets vilkår. Men uanset om du arbejder i et kontorlandskab eller driver en escort side, kan meditation, mindfulness og yoga være en fordel.