Slut med parkeringsbøder: Nyt system skal forhindre trælse kontrolgebyrer

Skrevet af Ninna Andreasen

22/06/2015

Mest læste i dag

Det er sådan lige omtrent de mest irriterende penge, man kan komme af med: P-bøder.

Men de kan være en saga blot, hvis det lykkedes firmaer at udbrede et nyt system i Danmark. Det skriver Finans.dk.

Hvert år ryger millioner af kroner i parkeringsselskabernes kasser, fordi danskere har glemt at stille p-skiven eller smidt for få penge i parkometeret. Men det kan blive fortid.

OnePark har nemlig introduceret et nyt system, som det håber at udbrede til resten af landet.

Læs også: Uheldig parkering? Folk raser over fotovogn, som holder ulovligt

Systemet kan aflæse nummerplader. Et kamera på parkeringspladsen registrerer bilens nummerplade, når den kører ind på pladsen. I en betalingsautomat taster man sin bils nummerplade ind. Derefter betaler man for den tid, den har holdt på pladsen.

Når man så kører ud fra området igen, registrerer kameraet igen nummerpladen. Glemmer man at betale, før man kører ud, kan der betales for parkeringstiden på nettet eller mobiltelefonen mod et lille gebyr oven i betalingen.

Systemet gør både p-skiver og p-vagter overflødige. Det er allerede indført ved to fynske hospitaler af et andet parkeringsselskab, APCOA.

Erfaringerne har her været, at bilisterne skal vænne sig til den nye måde at parkere på.

- Et af de største problemer er, at bilisterne ikke kan huske nummerpladen på deres bil, men det har vi løst med information fra medarbejdere og skilte og foldere, der gør opmærksom på, at man skal huske nummerpladen, siger direktør for APCOA, Michael Christensen.

Hos organisationen for danske bilejere FDM jubler man over den ny teknologi.

Læs også: Politiker: Parkering skal være gratis om lørdagen i København

- Jo mere af den slags, desto bedre. Vi kan se, at de nye systemer fungerer fint og meget sjældent giver anledning til bøvl, og vores forventning er, at der kommer flere af denne slags løsninger, i takt med at teknologien bliver mere udbredt og billigere at bruge, siger juridisk chef Per Alkestrup.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler: