Håndværkere finder skjult trappe under shoppingcenter - afslører 22 år gammel hemmelighed

25/11/2023 07:00

Henrik R

Bolig
Foto: Privat
Foto: Privat
Da håndværkere skulle restaurere nedslidt shoppingcenter, fandt de en gemt arkæologisk perle af dimensioner.

Mest læste i dag

Det er sjældent, at ting ikke er hvad de giver sig ud for, men lige under de fleste gader og stræder kan der gemme sig ufattelige skatte i vores undergrund. 

Det måtte en gruppe håndværkere sande, da de under renoveringen af et shoppingcenter i den engelske by Loughborough fandt en skjult indgang til et gammelt værtshus.

Under det uanseelige klinkegulv gemte der sig et hul i jorden, der fortsatte flere meter ned under shoppingcenteret, hvor der lå en perfekt bevaret gammel pub med navnet The Green Man. 

Drikkehullet stod komplet originalt med baren, små båse og vægmalerier intakte. 

Foto: Privat foto

Foto: Privat foto

Baren måtte dreje nøglen om i 1993, og da shoppingcenteret skulle anlægges, besluttede man blot at lade den gamle bodega stå, og blokerer indgangen, imens man byggede ovenpå. 

Foto: Privat foto

Foto: Privat foto

Entreprenører er sidenhen blevet tilbudt at istandsætte den underjordiske tørstslukker, men har vurderet at projektet har været for dyrt. 

De gamle engelske pubs er blevet færre og færre den seneste tid, hvor der kun findes lidt over 52.000 engelske pubs tilbage i Storbritannien. Derfor er det et sjældent syn at finde en så velbevaret eksemplar, der dækker samme areal som fire butikker i storcenteret.

Om den 'grønne mand' nogensinde åbner op for øl hanerne igen og udskænker en kulsort Guiness, er dog stadigvæk uvist.