Disse 3 fejl laver de fleste, når de fylder opvaskemaskinen

19/07/2023 12:19

Henrik R

Bolig
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er umiddelbart ligetil at fylde en opvaskemaskine, men der er alligevel en række fejl, man kan lave, og som kan resultere i beskidt service.

Mest læste i dag

Ifølge Danmarks Statistik har mere end to tredjedele af alle danske husstande en opvaskemaskine, og selvom det virker ligetil, hvordan sådan en fungerer, så er der nogle faldgrupper. 

Særligt når maskinen skal fyldes, kan man nemt komme til at lave fejl, som kan resultere i beskidt service - hvilket naturligvis ikke er meningen.

TikTok-kanalen @goodhousekeepingofficial har derfor delt en video med de tre mest udbredte fejl, når det kommer til at fylde opvaskemaskinen - og hvordan man undgår dem. 

1. Placér tallerkener, skåle og lign. korrekt

Én af de vigtigste ting, når man fylder opvaskemaskinen, er, at man fylder den, så vandet kan ramme alt servicen. 

Det betyder, at for eksempel tallerkener og skåle under ingen omstændigheder må overlappe hinanden - så bliver de nemlig ikke rene. 

Vær desuden opmærksom på, at dybe tallerkener, skåle og lign. er placeret, så vandet ikke bliver 'fanget' i dem. 

2. Placér glas korrekt

Langt de fleste opvaskemaskiner er indrettet med to skuffer og måske en lille skuffe øverst til bestik. Den nederste skuffe er ofte til tallerkener og lign., mens den øverste skuffe er til glas. 

Den øverste skuffe er nemlig ofte indrettet med små stænger, så glassene kan stå oprejst uden at vælte, men ifølge videoen er det vigtigt, at man ikke sætter glassene oven på stængerne som på billedet herunder.

Foto: TikTok

Det kan nemlig resultere i, at glassene får pletter eller i værste tilfælde går i stykker. Glassene bør i stedet blot læne op ad stængerne. 

3. Placér bestik korrekt

De fleste opvaskemaskiner har enten en kurv i den nederste skuffe eller en lille skuffe øverst i opvaskemaskinen til bestik, og selvom det kan være fristende blot at smide bestikket tilfældigt ned i kurven eller lægge det tilfældigt i skuffen, så er det næppe en god ide. 

I hvert fald ikke hvis man vil have rent bestik uden pletter! Placeringen af bestikket er nemlig ikke ligegyldig, hvis man vil have det bedst mulige resultat. 

Hvis man har en skuffe til bestikket, bør man ifølge videoen placere gafler med 'hovedet' ind mod midten og knive med 'hovedet' væk fra midten. Skeer bør derimod placeres skiftevis med 'hovedet' ind mod midten og 'hovedet' væk fra midten som på billedet herunder:

Foto: TikTok

Hvis man har en kurv til bestikket, bør man ifølge White Away placere al slags bestik med 'hovedet' opad, da det er mest hygiejnisk og giver den største chance for rent bestik.