Disse 5 ting bør du aldrig opbevare i køleskabet

Foto: Shutterstock

Køleskabet er god til mange ting, men nogle madvarer bør man aldrig opbevare i køleskabet.

Stort set alle husstande har i dag et køleskab, da det er et uundværligt værktøj til at opbevare madvarer, så de kan holde sig længere, og drikkevarer, så de kan holde sig kolde. 

De fleste er nok ikke i tvivl om, at mejeriprodukter som mælk og ost skal opbevares i køleskabet, ligesom mange næppe vil opbevare kød, pålæg og lignende uden for køleskabet.

Læs også

Enkelt trick afslører om avokadoen er moden: Sådan skal du gøre i butikken

Mange opbevarer dog også ting i køleskabet, som ikke nødvendigvis behøves være på køl. 

Det kan for eksempel være diverse drikkevarer, grøntsager og frugt, og enkelte ting holdere faktisk kortere, hvis man lægger det i køleskabet, men det betyder ikke, at mange ikke gør det. 

Derfor har en TikTok-bruger i en video forklaret, hvilke fem ting man absolut ikke bør opbevare i køleskabet (artiklen fortsætter under videoen).

@consumerreports

Are one or more of these items in your fridge? 🤔 See other expert advice at CR.org/home. #kitchentok #kitchentiktok #foodtok #fridgecheck

♬ original sound - Consumer Reports
Are one or more of these items in your fridge? 🤔 See other expert advice at CR.org/home. #kitchentok #kitchentiktok #foodtok #fridgecheck

De fem ting er:

  • Kaffe, da det kan absorbere smag og/eller lugt fra andre madvarer i køleskabet. Kaffe bør i stedet opbevares i en lufttæt beholder i mørke og kølige omgivelser; for eksempel i en skuffe eller et skab. Kaffe kan desuden holde sig længe i fryseren. 
  • Brød, da det mugner hurtigere i køleskabet end uden for køleskabet. Brød bør i stedet opbevares i mørke, kølige og tørre omgivelser; for eksempel i en skuffe, et skab eller en brødkasse. Brød kan desuden holde sig længe i fryseren. 
  • Tomater, da de kan miste både smag og konsistens ved at blive opbevaret i køleskabet. Tomater bør i stedet opbevares i lys og ved stuetemperatur; for eksempel i vindueskarmen eller på køkkenbordet. Det samme gælder i øvrigt bananer, avocadoer og krydderurter. 
  • Kartofler, da de kan ændre smag og/eller begynde at spirre i køleskabet. Kartofler bør i stedet opbevares i kølige og mørke omgivelser, hvor der er god ventilation; for eksempel i en kasse i garagen eller skuret. Det samme gælder i øvrigt gulerødder og andre rodfrugter, som med fordel kan opbevares tildækket af jord. 
  • Løg og hvidløg. Der sker ikke noget ved at opbevare disse i køleskabet, men det er unødvendigt. De har det bedst i samme omgivelser som kartofler; altså for eksempel i garagen - dog ikke tildækket af jord. 
Læs også

Han lægger gulerødder i en papkasse med sand: Otte uger senere åbner han kassen og får et chok

 

 

Dagens Gossip