24-årig uden uddannelse tjener 250.000 kroner om dagen

Skrevet af Mathias Madsen

05/01/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En 24-årig mand fra USA har formået at skabe en kæmpe virksomhed, selvom han droppede ud af universitetet efter ét år - i dag tjener han over 8 millioner kroner hver eneste måned.

Mest læste i dag

Det her er 24-årige John Paul 'JP' Baric. Han droppede ud af sit studie efter ét år på uddannelsen, da han så en fremtid inden for kryptovaluta. Nu tjener han $1,3 millioner (cirka 8,5 millioner kroner) hver eneste måned.

Foto: miningstore.com

Ifølge Ladbible kommer JP Baric fra Austin, Texas i USA, og han brugte i 2013 9000 kroner på at købe kryptovalutaen 'Bitcoin'. Dengang var kryptovaluta generelt ikke så populært, som det er nu, og han tjente derfor hurtigt mange penge i takt med, at valutaen steg i værdi.

I stedet for at følge med i timerne brugte han tiden på at købe og sælge bitcoins, samtidig med at han spillede spil, hvor han kunne 'vinde' flere bitcoins. Det var en hobby, som han tjente lidt lommepenge på, men han havde aldrig forventet, at han skulle blive millionær af det. 

I 2017 kunne han se så stort et potentiale i kryptovaluta, at han startede en såkaldt 'Bitcoin mine fabrik', som er en gruppe servere, som skaber flere bitcoins ved at løse opgaver, i hans forældres kælder. 

Dengang studerede han på North Carolina State University, men besluttede hurtigt at droppe ud, da han så en større fremtid i hans virksomhed, og han fortæller, at hans familie var "støttende". 

JP Baric tjente sin første million dollars inden han blev 18, og om hans forretningside har han udtalt: "Jeg kunne godt lide, at jeg ikke skulle være en bestemt alder for at købe mønterne, men jeg forventede ikke, at det ville gå, som det gik."

Han fortsatte: "Ideen med at skabe min egen mine-plads opstod, da min engelsklærer bad klassen om at skabe en forretningsplan i 2013. [...] Herefter begyndte jeg at købe grafikkort fra eBay og kørte maskinerne i en mælkekasse i mit hus. Mine forældre var støttende omkring processen."

"De så det komme og vidste, at jeg ville klare mig godt uden strukturen fra universitets miljøet. Som virksomheden udvidede sig, begyndte jeg at sælge mine-pladser online [...]. I kælderen tjente firmaet over $2 millioner i fortjeneste," uddybde han. 

Forretningen eksploderede altså hurtigt i takt med at Bitcoin blev mere og mere værd, og der gik derfor ikke lang tid før JP Baric købte en forladt ejendom i Iowa, som han kunne udvide i.

Den ejendom tjener i dag $40.000 (cirka 250.000 kroner) om dagen fordelt over 1300 computere, og JP Baric har i alt 23 ansatte i hans virksomhed. 

"Du behøves ikke en uddannelse for at være succesfuld, du skal simpelthen bare være beslutsom og arbejde med det samme i to år og arbejde mod at skabe værdi for alle," udtaler han og forklarer, at størstedelen af overskuddet bliver geninvesteret i virksomheden. Han planlægger blandt andet at åbne et nyt kontor i Oklahoma i 2022.

Vil man læse mere om JP Baric og hans virksomhed, kan man gøre det på hans hjemmeside