Bioanalytiker løn

Bioanalytiker løn. Foto: Shutterstock

Bioanalytiker løn varierer i den grad efter, hvor i landet man er ansat. Derudover er der også stor forskel på de højest og lavest lønnede indenfor branchen.

Bioanalytiker løn: Som bioanalytiker arbejder man typisk på et sygehuse, på et sygehusapoteker, i en lægepraksis eller hos forskningslaboratorier. Mange er dog også ansat indenfor medicinalindustrien, og de mange forskellige jobbeskrivelser resulterer derfor også i en meget varierende løn.

Ifølge Lonstatistik.dk tjener en bioanalytiker i gennemsnit 28.033 kroner om måneden. Blandt de adspurgte, som lønstatistikken bygger på, er der tilsvarende en gennemsnitlig erhververfaring på 6,8 år og en gennemsnitsalder på 34,4 år.

Bioanalytiker løn

Bioanalytiker løn. Foto: Shutterstock

Det er dog også en branche, hvor kvinder i gennemsnit tjener en smule mere end mænd. For mens en mandlig bioanalytiker i gennemsnit tjener 27.973 kroner om måneden - med en gennemsnitsalder på 33,7 år og en erhvervserfaring på 7,3 år - så tjener kvinder 28.049 kroner om måneden med en gennemsnitsalder på 34,5 år og 6,7 års erfaring.

Samtidig er der også store lønforskelle indenfor faget, da enkelte lønninger enten ligger i den meget høje eller meget lave ende.

Bioanalytiker løn og lønsforskelle

Således er den højest lønnede bioanalytiker blandt de adspurgte i statistikken en kvinde, der er ansat i den private sektor og har 14 års erfaring. Hun tjener 52.000 kroner om måneden, hvilket er 32.000 kroner mere end den dårligst lønnende. Der er her tale om en 27-årig, nyuddannet kvinde med en månedsløn på 20.000 kroner, der arbejder indenfor det private.

Bioanalytiker løn

Bioanalytiker løn. Foto: Shutterstock

Derudover er der også store lønforskelle på, hvor i landet man er ansat. Det er nemlig over 7.000 kroner mere at hente om måneden som bioanalytiker ansat på Sjælland, end i en tilsvarende stilling Syddanmark.

Herunder kan du se gennemsnitslønnen for de forskellige områder i Danmark.

Område               Gennemsnitsløn

Nordjylland           25.500 kr./mdr.

Midtjylland           26.315 kr./mdr.

Syddanmark          24.012 kr./mdr.

Sjælland                31.295 kr./mdr.

Hovedstaden         30.521 kr./mdr.

Bioanalytiker uddannelse

Uddannelsen til bioanalytiker er en mellemlang videregående uddannelse, der tager 3 ½ år. Man kan læse til bioanalytiker fem steder i Danmark - i København, Aarhus, Esbjerg, Odense og i Næstved og undervejs er de studerende i praktik i cirka et år.

Læs også

Datamatiker løn

På uddannelsen lærer du om laboratoriemedicinske undersøgelser og analyser indenfor fagområderne sundhedsvidenskab og naturvidenskab der blandt andet omfatter fagene bioanalyse, kvalitetssikring og -udvikling, biomedicin og bioanalytisk diagnostik.

 

Dagens Gossip