Civilingeniør løn

Civilingeniør løn. Foto: Shutterstock

Civilingeniør løn afhænger af, hvilken uddannelsen man har taget som civilingeniør. Ligeledes er der forskel på, hvor i landet, man arbejder.

Civilingeniør løn: Arbejder man som civilingeniør, så har man en kandidatgrad i ingeniørvidenskab indenfor ét af en række fagområder. 

Civilingeniøruddannelserne er en toårige kandidatuddannelser, som man bygger oven på enten en teknisk bachelor, en diplomingeniøruddannelse eller et naturvidenskabelig bachelor.

Civilingeniør løn

Civilingeniør løn. Foto: Shutterstock

Som civilingeniør har man den højest mulige uddannelse inden for det tekniske ingeniørfag. Herunder findes en række forskellige fagområder, som man kan vælge at uddanne sig til - heriblandt:

 • Arkitektur
 • Bioteknologi
 • By, energi og miljøplanlægning
 • Bygge og anlægskonstruktion
 • Bygge og industri
 • Kemi og bioteknologi
 • Mekatronik
 • Robotteknologi

Dermed er titlen som civilingeniør også forholdsvis udefinerbar, da den bygger på en række forskellige uddannelser og dækker over en meget varieret stribe stillingsbetegnelser og arbejdsopgaver.

Læs også

Ingeniør løn

Ovenordnet handler jobbet dog om at løse tekniske og naturvidenskabelige problemstillinger, der kan gavne samfundet. Til det bruger man sin store faglige viden indenfor sit felt og sin branche. 

Man kan for eksempel arbejde som civilingeniør inden for:

 • Produktudvikling
 • Teknisk konstruktion
 • Økonomi
 • Forskning
 • Markedsføring og salg

Selve arbejdet som civilingeniør foregår ofte som en del af større eller mindre projekter, ligesom civilingeniører ikke er fast tilknyttet en arbejdsplads, da man enten arbejder som konsulent eller selvstændig.

Da jobbet som civilingeniør varierer alt efter uddannelse, jobbeskrivelse og arbejdsområde, så vil en civilingeniør løn af gode grunde også varierer meget.

Civilingeniør løn

Civilingeniør løn. Foto: Shutterstock

På Lonstatistik.dk opgør man lønninger for en lang række jobbeskrivelser baseret på fagpersonernes egne oplysninger. Her har man opgjort den gennemsnitlige civilingeniør løn til at ligge på 45.517 kroner om månenden.

Blandt de civilingeniører, hvis løn har dannet grundlag for statistikken, er den højst lønnede en 47-årig mand med 22 års erfaring, der tjener 87.500 kroner om månenden.

I samme lønstatistik fremgår det, at den lavest lønnede er en nyuddannet mand på 29 år, der år en månedsløn på 20.000 kroner.

Læs også

Bygningskonstruktør løn

Tilmed viser tallene, at det heller ikke er ligegyldigt for ens løn, hvor i landet man arbejder som civilingeniør. Lønnen er nemlig klart bedst i København, hvor en civilingeniør i gennemsnit tjener 49.299 kroner om månenden. Imens må man i Syddanmark ‘nøjes’ med 40.482 kroner om måneden.

Civilingeniør løn fordelt på regioner

Herunder kan du se, hvad en civilingeniør i gennemsnit tjener om måneden i de forskellige landsdele.

Område               Gennemsnitsløn

Nordjylland           42.809 kr./mdr

Midtjylland           46.700 kr./mdr

Syddanmark          40.482 kr./mdr

Sjælland                44.095 kr./mdr

Hovedstaden         49.299 kr./mdr

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip