Ejendomsmægler løn

Ejendomsmægler løn: Foto: Scanpix

Ejendomsmægler løn - hvad tjener en ejendomsmægler? Her kan du se lønstatistikker for ejendomsmæglerfaget.

Ejendomsmægler løn: Som ejendomsmægler skal du kunne sælge boliger for så højt et beløb så muligt, men hvor stort et beløb kan ejendomsmæglere selv hive ind på kontoen hver måned?

Ifølge Lønstatistik.dk så tjener en ejendomsmægler i gennemsnit 34.243 kroner om månenden.

Samtidig oplyses det, at gennemsnitsalderen for de adspurgte mæglere ligger på 31,7 år og at man i gennemsnit har 6,9 års erhvervserfaring.

Ejendomsmægler løn

Ejendomsmægler løn: Foto: Scanpix

Samtidig er det dog også et fag, hvor der ifølge tallene fra Lønstatistik.dk er stor lønforskel på mænd og kvinder. For mens kvinder i gennemsnit har en månedsløn på 26.409 kroner, så tjener mandlige ejendomsmæglere i gennemsnit 37.023 kroner om måneden - altså hele 10.614 kroner mere end deres kvindelige kolleger.

Derudover er der også stor forskel på hvor i landet, man sælger boliger. Ejendomsmæglere i hovedstadsområdet kan for eksempel tjener knap 40.000 kroner om måneden, mens man i Nordjylland må nøjes med lidt over 30.000 kroner.

Ejendomsmægler løn

Ejendomsmægler løn: Foto: Scanpix

Ejendomsmægler løn fordelt på regioner

Herunder ses det, hvordan ejendomsmæglerlønninger fordeler sig landet over.

Område                Gennemsnitsløn

Nordjylland           31.792 kr./mdr.

Midtjylland            34.611 kr./mdr.

Syddanmark           31.433 kr./mdr.

Sjælland                 25.333 kr./mdr.

Hovedstaden          38.889 kr./mdr.

Ifølge tallene fra Lønstatistik.dk så tjener den bedst lønnede ejendomsmægler hver måned 65.000 kroner. Det oplyses også, at der her er tale om en mandlige ejendomsmægler på 44 år, der har 13 års erfaring.

Læs også

Arkitekt løn

Den dårligst lønnede er til gengæld en 25-årige kvinde med to års erhvervserfaring. Hun tjener 15.000 kroner om måneden.

 

 

Dagens Gossip