Elon Musk trækker sig

Skrevet af Nicolai Busekist

09/07/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mangemilliardær Elon Musk har bekræftet, at han officielt har trukket sig fra den meget omtalte Twitter-handel.

Dagens topnyheder

Elon Musk har været tæt på at købe det sociale medie Twitter for 44 milliarder dollars, hvilket svarer til 321 milliarder kroner.

Der har dog været en del problemer i forbindelse med handlen, hvilket har medført, at han endnu ikke er blevet ejer af platformen.

Disse problemer har nu ført til, at Elon Musk har meldt ud, at han trækker sig købstilbud tilbage. Dette begrunder han med, at det sociale medie har brudt flere elementer i den oprindelige aftale.

Ifølge Ritzau blev dette meddelt til det amerikanske finanstilsyn sent fredag aften dansk tid.

Elon Musks oprindelige købstilbud blev fremsat i april, men siden da har han flere gange truet med at trække sit købstilbud tilbage.

Problemerne har primært drejet sig om, at det sociale medie ikke har ønsket at udlevere data om antallet af falske konti og spamkonti, hvilket Elon Musk flere gange har efterspurgt.

I forbindelse med købet af Twitter ville et af Elon Musks klare prioriteringer være at fjerne de mange spamkonti fra Twitter.

I midten af maj stillede Elon Musk for første gang et krav til Twitters ledelse om, at han ville se et bevis for deres påstand om, at det er mindre end fem procent af profilerne på det sociale medie, der er falske.

Det blev dog afvist offentligt at fremlægge bevis på dette, hvilket fik Tesla-ejeren til at slå fast, at handlen ikke kan blive gennemført, før dette er gjort.

Årsagen til, at Musk ønsker at se bevis for dette er, at han selv mener, at det reelle antal af falske konti er markant højere. Han anslår, at hele 20 procent af platformens brugere er falske profiler.

På trods af, at han trækker sig fra aftalen, slipper han dog ikke for at skulle til lommerne.

Ifølge erhvervsmediet CNBC er der i kontrakten indskrevet en klausul, der gør det muligt for hver af de to parter at trække sig fra aftalen – det koster dog en milliard dollars at gøre dette.