Handicaphjælper løn

Handicaphjælper løn. Foto: Shutterstock

Handicaphjælper løn varierer meget alt efter arbejdsopgaver, køn og hvor man er ansat. Eksempelvis tjener man væsentlig mere i København end i Kolding.

Handicaphjælper løn: Som handicaphjælper er man ansat som personlig hjælper for et menneske med et fysisk handicap. Det betyder, at man skal hjælpe den handicappede med alle de ting, som vedkommende ikke selv kan - eksempelvis personlig pleje, transport, madlavning og til at klæde sig af og på.

Ligesom det varierende antal arbejdsopgaver, så varierer lønnen som handicaphjælper også meget. Både i forhold til lønnen mellem kvinder og mænd, men også i forhold til, hvor i landet, man er ansat.

Handicaphjælper løn

Handicaphjælper løn. Foto: Shutterstock

Handicaphjælper løn landet over

Bor man eksempelvis i Sydjylland, så kan man med fordel flytte til København, hvor man som handicaphjælper kan tjene 11.418 kroner mere end sin sønderjyske kollega. Det oplyser Lonstatistik.dk.

Herunder kan du se gennemsnitslønnen for de forskellige områder i Danmark.

Område                Gennemsnitsløn

Nordjylland           24.000 kr./mdr.

Midtjylland           20.630 kr./mdr.

Syddanmark          19.224 kr./mdr.

Sjælland                 21.000 kr./mdr.

Hovedstaden          30.642 kr./mdr.

Og det er ikke kun indenfor de forskellige landsdele, at lønnen som handicaphjælper varierer meget. Også indenfor selve faget er der store forskelle på, hvad man kan tjene om månenden.

Handicaphjælper løn

Handicaphjælper løn. Foto: Shutterstock

Lønforskelle

Ifølge tal fra Lonstatistik.dk så tjener den bedst lønnede handicaphjælper, som er repræsenteret i sites lønstatistik 42.000 kroner om måneden. Endvidere oplyses det, at der er tale om en 41-årig mand, der arbejder indenfor den private sektor.

Tilsvarende er den dårligst lønnede handicaphjælper i opgørelsen en 36-årig, kommunalansat kvinde, der tjener 12.344 kroner om måneden.

Læs også

Socialrådgiver løn

Ligeledes er der også forskel på lønnen mellem kvinder og mænd indenfor faget. Ifølge Lonstatistik.dk tjener en mandlig handicaphjælper 26.391 kroner og måneden, mens en kvindelig handicaphjælper tjener 20.388 kroner om måneden.

Gennemsnitsløn

Generelt oplyses det, at gennemsnitlønnet for en handicaphjælper ligger på 23.140 kroner om måneden, mens Ug.dk dog har andre tal.

Med udgangspunkt i tal fra Danmarks Statistik oplyses det, at gennemsnitslønnen for en kommunalansat handicaphjælper er 26.546 kroner om måneden for at arbejde med privatpersoner, og 26.263 kroner for at arbejde på institutioner og hospitaler.

Handicaphjælper løn

Handicaphjælper løn. Foto: Shutterstock

Er man privatansat er lønnen dog noget anderledes. Således oplyses det, at gennemsnitslønnen for en privatansat handicaphjælper er 25.069 kroner om måneden for at arbejde med privatpersoner, og 33.330 kroner for at arbejde på institutioner og hospitaler.

Der er ingen krav til uddannelsesbaggrund som handicaphjælper. Mange handicaphjælpere er studerende, eller kommer med en uddannelse inden for social- og sundhedsområdet.

 

Dagens Gossip