It-supporter løn

It-supporter løn. Foto: Shutterstock

It-supporter løn varierer meget, men til gengæld er der ikke den store forskel på, hvor i landet, man er ansat. Se her hvad en it-supporter tjener om måneden.

It-supporter løn: Der findes ikke mange moderne virksomheder, som ikke har en it-supporter tilknyttet, da både små og store firmaet i dag er afhængige af it og computersystemer på den ene eller anden måde.

Derfor er der i høj grad for brug it-supportere til at tage sig af den daglige drift af it-systemer - både hardware og software - på forskellige arbejdspladser. Driften omfatter både computere og andet udstyr, som printere og scannere, men udover at finde og fikse it-relaterede problemer skal man også kunne hjælpe og forklare virksomhedens ansatte, hvordan de løser it-problemer.

It-supporter løn

It-supporter løn. Foto: Shutterstock

Dermed indebærer jobbet både, at man kan sætte sig ind i avancerede it-systemer, men også at man er udstyret med tålmodighed og en pædagogisk tilgang, når andre skal have it-assistance.

Er man klar til at påtage sig disse arbejdsopgaver, kan man i bedste fald se frem til en fordelagtig løn. Det viser løntal fra Lønstatistik.dk.

Ifølge en række lønopgørelser er det nemlig muligt at tjene over 50.000 om måneden som it-supporter. Det er dog kun de færreste, der er så heldige, da mange it-ansatte kun tjener det halve eller derunder.

Læs også

Datamatiker løn

Ifølge løntal fra Lønstatistik.dk. så ligger en It-supporter løn i gennemsnit på 27.777 kroner om måneden. Samtidig er den gennemsnitlige alder for denne løngruppe 33,2 år, og den gennensnitlige erhvervserfaring ligger på 6,6 år.

Samtidig er der en lille lønforskel på mænd og kvinder, da mænd i gennemsnit tjener 27.927 kroner om måned som it-supporter, mens kvinder i samme stilling tjener 26.537 kroner om måneden.

It-supporter løn

It-supporter løn. Foto: Shutterstock

Modsat en del andre fag er der dog ikke den store forskel på, hvor i landet man er ansat. En række geografiske tal viser, at der er en lille fordel ved at arbejde som it-supporter på Sjælland frem for eksempelvis Syddanmark.

IT supporter løn baseret på regioner

Herunder fremgår det, hvor i landet en It-supporter løn er bedst:

Område                Gennemsnitsløn

Nordjylland            27.223 kr./mdr.

Midtjylland            27.451 kr./mdr.

Syddanmark           26.531 kr./mdr.

Sjælland                 29.946 kr./mdr.

Hovedstaden          28.731 kr./mdr.

Som nævnt er det dog muligt at fordoble den gennemsnitlige løn for en it-supporter, da den bedst lønnede it-supporter ifølge lønstatistikken tjente hele 55.000 kroner om månenden. Der var her tale om en privatansat mand på 41 år med en erhvervserfaring på otte år.

Læs også

Maskinmester løn

I samme lønundersøgelse var den dårligst lønnede en 24-årig privatansat kvinde, der med kun et års erfaring fik 10.000 kroner i løn.

 

Dagens Gossip