Rengøringsekspert: Sådan fjerner du lugt fra bål, uden vaskemaskine

Lukas Jepsen

158 uger siden

|

06/06/2021
Citater
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
På en varm sommeraften, er der intet som at fyre op få grillen, eller samles om et bål - Lige indtil dagen efter, hvor alt tøjet lugter langt væk af røg. Men det er der angivelig en meget nem løsning på.

Dagens topnyheder

Det er ikke nødvendigvis mange, af de virkelig gode sommerdage- og aftener vi får i Danmark, så det er bare med at nyde dem. Og når findes der, en bedre måde, at nyde en lun aften, end at fyre op for grillen eller et bål, omgivet af familie eller venner?

For mange, er det hvert fald en fantastisk måde at bruge sommeraftenerne på, og særligt i disse coronatider, hvor restriktioner desværre gør, at det kan værre sværre at mådes end i tidligere tider - så der skal da bare tændes op for hyggen i baghaven! Men der er selvfølgelig altid den lille hage, at ens tøj gerne kommer til at lugte meget kraftigt af røg.

Mens lugten af ​​mad på en grill er intet mindre en himmelsk, er lugten af ​​røg, der klæber sig til dit tøj, tæpper, møbler og stort set alt inden for en radius af 10 meter fra grillen eller bål, umulig at undslippe, og lige så svær at fjerne.

Der er dog, angiveligt, en meget nem måde, hvorpå man kan fjerne lugten, endda uden overhovedet at tænde for vaskemaskinen - det fortæller rengøringsekspert og grundlægger af Laundryheap, Deyan Dimitrov.

Ifølge Dimitrov, er det vigtigt at huske, at overvask af tøj er aldrig godt for dets levetid; så hvis dit tøj ellers er rent, skal du prøve at lufte det udenfor, inden du lægger det i vaskemaskinen, foreslår han - det skriver Mirror

Det gør de fleste nok i forvejen, men Dimitrov har flere gode råd. Skulle det eksempelvis trække op til regn, eller tænder naboen op for bål, lige idet du beslutter dig for at lufte dit tøj, skal du tage det med ind på badeværelset.

Hæng tøjet op, mens du tager et varmt brusebad for at lade dampen løsne stoffibrene og frigive uønsket lugt.

En anden hurtig løsning er en hjemmelavet stofopfriskende spray.

Dimitrov fortæller, at man ved at blande eddike, med vand og et par dråber æterisk olie for en mere behagelig duft. Tager man først et varmt bad, med det lugtende tøj på badeværelset, og umiddelbart derefter benytter sig af den hjemmelavede spray, skulle tøjet ifølge eksperten nærmest være lugtfrit. Så spritz bare løsningen over dit røgfyldte tøj.

Skulle dette ikke være nok, og hvis du virkelig har brug for at ty til en vaskemaskine, skal du prøve dette først: Forsegl tøjet i en pose med bagepulver og lad det stå natten over, da pulveret hjælper med at absorbere enhver lugt.

Tilsæt derefter en halv kop citronsaft eller vodka til vasken! Dette efterlader dit tøj rent og lugter frisk.

Der er tilsyneladende mange forskellige måder, hvorpå man kan fjerne den ret kraftige lugt af røg, og om ikke andet, er de da et forsøg værd, skulle man grille eller tænde et bål henover sommeren.