Breaking: Nye fodboldregler træder i kraft næste sæson

Foto: Shutterstock.com

Fire nye fodboldregler træder i kraft fra næste sæson, og det kan få store konsekvenser. Det kommer blandt andet til at omhandle tidsudtræk samt reglerne for, hvem der må stille sig i muren.

Dommerne skal i den grad på arbejdet i løbet af sommerpausen, inden den nye sæson begynder, for der kommer nemlig til at være flere regelændringer. Ingen af dem er dog så store, som da VAR blev præsenteret, men de kan stadig få en enorm betydning for spillet.

I løbet af weekenden har IFAB (det Internationale fodbold-lovgivningsråd) besluttet at indføre fire regelændringer eller tilføjelser, som kommer til at træde i kraft fra 1. juni. Regler er som følger.

1. Hvis bolden har rørt en arm, kan der ikke scores

Uanset om en spiller gør det bevidst, som vi blandt andet så med Maradona under VM i 1986, eller ubevidst som Sergio Aguero for Manchester City mod Arsenal i denne sæson, så vil et bold der har ramt armen på vej mod mål ikke længere tælle.

Det betyder altså, at der ikke kan scores, hvis bolden har ramt armen på en spiller inden.

2. Udskiftere kan forlade banen hvor som helst

Når en spiller skal skiftes ud, ser man ofte, hvordan spilleren langsomt bevæger sig fra den ene ende af banen og over til bænken, hvor spilleren skal gå ud. Sådan bliver det ikke i fremtiden, for der har man ændret den regel.

Det gør man for at komme tidsudtrækning til livs, og spilleren skal derfor forlade banen fra den sidelinje eller baglinje, som spilleren er tættest på. Det er op til dommeren at vurdere, om spilleren går ud ved den tætteste linje, ellers kan dette straffes med et gult kort.

3. Ingen offensive spillere i muren

I nyere tid er det blevet populært, at man placerer sine egne spillere i muren, selvom man selv har et frispark. Det er for at gøre udsynet til målmanden endnu dårligere, men samtidig også for at skabe huller, når spillerne så flytter sig igen.

Det bliver nu ulovligt i forhold til fodboldreglerne, hvor de angribende spillere skal være mindst en meter væk fra muren.

4. Trænere vil modtage kort

Hvis en træner brokker sig for meget på bænken i dag, vil de få en påtale og derefter blive bedt om at sætte sig op på tribunen. Nu kommer det til at fungere som med spillere, så trænere kan modtage et gult kort, og hvis de fortsætter, så vil det blive til et rødt kort i stedet.

Det vil eksempelvis betyde, at en træner som Nuno Esirito Santo eller Jürgen Klopp, der begge er løbet langt ind på banen for at fejre en scoring, vil kunne modtage et gult kort for dette.

I første omgang blev det meldt ud hos Sky Sports og den spanske sportsavis Marca, at reglerne for straffespark også ville blive ændret. Her ville spillet "dø", når sparket var blevet taget ligesom i en straffesparkskonkurrence. Dette er dog ikke tilfældet.

Det forventes at de nye fodboldregler træder i kraft allerede fra den 1. juni

Læs også

Fyret efter sygemelding: Nu er han millionær og tilværelsen er reddet

 

 

Dagens Gossip