FIFA åbner disciplinærsag mod VM-land på grund af helt særligt flag

Foto: Shutterstock

FIFA har åbnet en disciplinærsag mod et VM-land på grund af et helt særligt flag.

VM i fodbold er godt i gang i ørkenstaten Qatar. 

Netop i dette øjeblik kæmper de danske drenge om tre point i en kamp mod Frankrig, som i skrivende stund står 0-0. 

Læs også

FIFA får massiv kritik: Forbød regnbuefarver på anførerbind, men tillader russisk flag

Det er dog ikke selve fodboldkampene, der indtil videre har fået mest opmærksomhed ved dette års VM. 

Derimod har verdenspressen haft stor fokus på værtsnationens menneskerettigheder (eller mangel på samme), manglen på øl og andre alkoholiske drikke ved VM og FIFA's forbud mod, at spillerne bærer regnbuefarvede anførerbind. 

Lørdag er det dog en anden sag, der kræver verdens fodboldfans' opmærksomhed. 

Det skriver TV2

FIFA har nemlig åbnet en disciplinærsag mod Serbien, fordi landets landshold har hængt et flag med klare politiske undertoner op i omklædningsrummet. 

Flaget viser omridset af Serbien inklusiv Kosovo, som ellers udråbte sig selv som selvstændig nation i 2008, og et billede af flaget, som er blevet delt på de sociale medier, har derfor fået Kosovo til at reagere, hvilket har fået FIFA til at åbne en disciplinærsag. 

Kosovo deltager normalt som selvstændigt landshold i turneringer under blandt andet FIFA, og Danmark, USA og en lang række andre lande har anerkendt Kosovo som en selvstændig stat. 

Kulturminister raser på Twitter

Flaget, som ifølge NRK er prydet med teksten: Ingen overgivelse, har skabt stor debat på de sociale medier. 

Her har Kosovos kulturminister, Hajrulla Çeku, blandt andet lavet et opslag, hvor han skriver: "Skandaløse billeder fra det serbiske omklædningsrum, der sender signaler om had, xenofobi og folkemord mod Kosovo og udnytter VM-platformen."

Ministeren har sluttet sit opslag af med at forlange "konkrete handlinger fra FIFA," og han har desuden påpeget, at Kosovo er "fuldgyldigt" medlem af både FIFA og UEFA. 

Kosovos fodboldforbund og olympiske komité har desuden klaget over flaget til både FIFA og IOC og krævet handling, som altså nu ér sat i værk. 

I en kort meddelelse fra FIFA kan man således læse, at Serbien er blevet sigtet for "fornærmende" adfærd og for at bruge en sportslig begivenhed til at demonstrere et ikke-sportsligt budskab.

Læs også

Mangler du D-vitamin? Så bliver du hårdere ramt af coronasenfølger

 

 

 

Dagens Gossip