Fodboldjubel: Danmark er uofficiel verdensmester

Dansk jubelscene under kampen mod Østrig d. 6. juni / Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Som de fleste nok har bemærket, vandt Danmarks herrelandshold i fodbold både kampen mod Frankrig og Østrig, og begge kampe var faktisk helt uofficielt kampe om verdensmestertitlen.

Da den tyske dommer, Felix Zwayer, fløjtede fodboldkampen mellem Frankrig og Danmark af i fredags, vandt Danmark ikke bare kampen, men faktisk også den uofficielle titel som verdensmester. 

Det er ifølge TV2 kun tredje gang i historien, at Danmark sidder på tronen med titlen, som er så uofficiel, som noget kan være. 

Læs også

Trick går viralt: Du har spist Toblerone forkert hele dit liv

Det uofficielle verdensmesterskab i herrefodbold har ellers eksisteret siden 1872, og må det derfor siges at være en sjælden præstation af det danske landshold at overtage titlen. 

Titlen opstod som nævnt for 150 år siden, da England og Skotland spillede 0-0, og mødtes igen et år senere, hvor det engelske hold vandt 4-2. 

Efter den kamp blev England den første uofficielle verdensmester, og siden da har titlen skiftet hænder, hver gang indehaveren har fået klø af en anden nation. 

Siden d. 10. oktober 2021 har Frankrig været i besiddelsen af titlen, som de tog fra Spanien, og med fredagens sejr overtog Danmark derfor titlen fra Frankrig, ligesom landsholdet formåede at beholde den, fordi de vandt søndagens kamp mod Østrig. 

Danmark var sidst uofficiel verdensmester i 2018, da de danske drenge tog titlen med en 2-1 sejr over Peru. 

Inden den kamp har Danmark haft titlen én gang i 1989, hvor holdet vandt den i en træningskamp mod Sverige, som endte med en sejr på 6-0. 

Det uofficielle verdensmesterskab er, som navnet antyder, helt uofficielt, og det har ikke tilknytning til hverken FIFA eller andre fodboldforbund.

Læs også

Nicklas Bendtner afslører: Dette job drømmer jeg om

 

 

 

 

Dagens Gossip