10 ting du kan bruge din gamle tandbørste til

Shutterstock.com

Der er ingen grund til at smide din tandbørste ud, hvis den ikke længere duer til rengøring af bisserne. Den kan sagtens anvendes og bruges i andre sammenhænge.

Det er magasinet Samvirke, der har fundet frem til 10 ting, du med fordel kan bruge din aflagte tandbørste til.

Læs også

Life hack: Sådan finder du den perfekte vandmelon

1. Rengør computerens tastatur

Hvis man er den mindste smule bakterieforskrækket, så skal man ikke begynde at overveje, hvor meget snavs, der faktisk kan gemme sig i et computer-tastatur. Derfor er det vigtigt at få det rengjort ind i mellem, og her er en tandbørste perfekt til formålet. Børstehårene komme nemt ned imellem knapperne, og du får et rent tastatur. Du må endelig ikke komme vand på tandbørsten, da elektronikken ikke tåler det. 

2. Brug tandbørsten til at rense din cykelkæde

Her er tandbørsten også en god ide. Den kan fjerne snavs og småsten fra cykelkæden, så kæden kan blive smurt, og du kan hoppe op på jernhesten igen. 

3. Rene sko

En tandbørste kan bruges til at gøre dine sko rene med. Det er både skoens overflade og sål, der kan forvandles til at se helt nye ud igen, hvis du rengør med en tandbørste. 

4. Brug tandbørsten til de små ting

Du har helt sikkert stået i en situation, hvor det var for trangt at gøre rent med en klud. Her er tandbørsten en god løsning. Samvirke foreslår, at du f.eks. kan bruge din tandbørste til at rengøre din hårtørrer, støvsuger eller bilens ventilationsanlæg.

5. Rengør fuger

Fugerne i en bruseniche kan nemt blive mørke, og her er en tandbørste det helt rette redskab. Lav en blanding af eddike og vand i blandingsforholdet 1:4 og skrub fugerne rene ved hjælp af eddike-blandingen og tandbørsten. 

6. Gør smykkerne pæne igen

En tandbørste er et godt og nænsomt værktøj, hvis du skal rengøre dine smykker. 

7. Husk afløbet

I et afløb kan der i den grad samles skidt og snavs. Her er tandbørsten et rigtig effektivt værktøj til at rense risten og vandløbet. 

8. Rengør neglene

En aflagt tandbørste er også anvendelig, når neglene skal renses. Hvis du f.eks. har været en tur i haven, så kan neglerne nemt blive rene igen ved at rense med tandbørstehårerne. 

9. Velcro kan komme til at virke igen

Har du oplevet, at velcroen i sko eller tasker er begyndt at svigte, så kan en tandbørste hjælpe. Der samler sig hurtigt hår og snavs i velcroen, og det kan betyde, at det ikke længere klistrer lige så godt. Børst den ru side af velcroen med en tandbørste, og fjern det fnuller, der løsner sig. Herefter skulle velcroen fungerer optimalt igen. 

10. Brug den til at rette øjenbryn med

En gammel tandbørste kan sagtens bruges til at rette øjenbryn. Her er der ingen grund til at bruge penge på dyre makeup-børste, en aflagt, rengjort tandbørste klarer jobbet ligeså fint. 

Læs også

Smart sommertrick: Sådan fjerner du smertefrit en flåt på få sekunder

 

 

Dagens Gossip