Advarer om black friday: Pas på dette

Foto: Shutterstock

Black friday er lige om hjørnet, og derfor bør man som forbruger være opmærksom på flere ting.

Om lige knap 7 dage er det black friday, som er en af årets største handelsdage. Her køber mange alt fra julegaver til ting, som de har haft på ønskelisten længe.

Der er derfor lagt i kakkelovnen til en enormt travl dag for både fysiske butikker og ikke mindst webshops.

Læs også

Hun lå i koma i 10 dage: Sådan føltes det

Ganske vist er der høj inflation lige nu, men ifølge en undersøgelse foretaget af PWC, så forventer danskerne at bruge ligeså mange penge på black friday i år som det var tilfældet sidste år.

Men spørger man forbrugerøkonom i Nordea Ida Marie Moesby, så skal det ses i lyset af, at inflationen også har gjort pengene mindre værd end sidste år.

Man vil altså få værre varer for samme penge. Dog kan det være, at tilbuddene vil være bedre end normalt. Og det kan meget vel blive tilfældet.

Derfor skal man passe på, at man ikke bliver snydt, lyder advarslen fra Ida Marie Moesby. Ifølge undersøgelsen, så forventer de adspurgte i gennemsnit at bruge 2037 kroner. Det er 29 kroner mere end sidste år.

Inflationen ser altså ikke ud til at være en forhindring, fortæller Henrik Trangeled Kristensen, som er partner og retailekspert i PwC til TV 2:

- Pengene sidder lidt løsere, når der er gode tilbud i sigte, selvom danskerne ifølge undersøgelsen har oplevet prisstigninger inden for stort set alle varekategorier den seneste tid.

Ida Marie Moesby mener dog ikke, at man nødvendigvis skal tillade totalt gennemtræk i tegnebogen, bare fordi priserne er gode.

- Kan man gøre nogle gode køb, er det rigtigt meget værd nu, når vi i forvejen er presset på pengepungen. Men vi kan omvendt også blive fristet til at bruge nogle penge i en periode, hvor mange virkelig burde holde igen, siger hun.

Da der normalt er mange, som snydes af priser og tilbud i forbindelse med black friday, så opfordrer Ida Marie Moesby alle til allerede nu at kigge på, hvilke varer man har i sinde at købe til dette års black friday.

På denne måde kan holde øje med prisudviklingen og se, at varen ikke sættes op for så at blive sat ned til den tidligere pris på “tilbud”.

- Man kan sagtens gøre sig et godt køb på black friday. Men det er altså virkelig en god idé at tænke over, hvad man skal købe, og hvad ens maksimum-budget er, understreger Ida Marie Moesby.

Læs også

Lotte Friis åbner op: Vi vil formentlig få samme problem med barn nummer to

 

Dagens Gossip