Apple retter til for at undgå indkøb i børnespil

It-giganten Apple retter ind og ændrer standardindstillingerne på spil, hvor det er muligt efterfølgende at købe ind. Aftalen skal forhindre børn i at foretage dyre køb i onlinespil.

Det er Apple og EU-Kommissionen, der har lavet aftalen om at ændre standardindstillinger i spillene, der downloades som apps med mulighed for såkaldte in-app køb, oplyser Forbrugerombudsmanden.

Og det er faktisk på grund af af klager fra danske forældre, at Forbrugerombudsmanden tog sagen om børns dyre tilkøb i spil op på EU-plan.

I de danske sager havde børnene købt in-apps for op mod 25.000 kroner i spil uden at vide, at de brugte rigtige penge til at købe for. Typisk har børnene troet, at de handlede for spillepenge, da der især har været tale om gratis børnespil.

Efterfølgende opdagede forældrene så, at der var trukket store beløb fra det betalingskort, som de havde knyttet til iTunes-kontoen.

Apple har betalt pengene tilbage i de fleste af de 84 klagesager, som Forbrugerombudsmanden har behandlet. Alt i alt drejer det sig om et samlet beløb på mere end 400.000 kroner.

Men med aftalen har Apple nu indvilliget i at ændre standardindstillingerne for betaling, så brugerne selv skal vælge, om der skal indtastes kode ved hvert køb, eller om det skal være muligt at købe uden indtastning af kode.

Samtidig vil man ikke længere bruge ordet "gratis" på download-knappen, hvis det er spil, der indeholder mulighed for in-app køb.

Allerede i juli gik Google med til at ændre standardindstillingerne på sine spilplatforme og at tydeliggøre, om spillet var gratis, eller om der var mulighed for tilkøb i spillene, oplyser Forbrugerombudsmanden.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip