Bankmand: Sådan får du mest for pengene til Black Friday

Foto: Shutterstock

Black Friday står snart for døren, og nu giver en bankmand dig de bedste tips til at få mest for pengene.

26. november er det Black Friday, og så er der et væld af tilbud på varer både fysiske butikker og online.

Det kan lokke nogle i en fælde, hvor man måske køber noget, man ikke har brug for alligevel. 

Læs også

Mor tager på arbejde og efterlader søn alene hjemme hos far – går i panik, da han sender sms

Claus Nøhr Knudsen, som er afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjylland i Aarhus City, kommer her med sine bud på, hvordan du passer bedst på dine penge til Black Friday:

"Mange glemmer, at hvad der er sparet, er ikke tjent, hvis du køber noget, du ikke har brug for. Jeg tror, at mange kommer til at købe varer til Black Friday, som de egentlig ikke behøver eller aldrig får brugt. Selvom det lyder knapt så sjovt, kan det derfor være en god idé at have en plan for, hvad du gerne vil købe til Black Friday og så holde dig til den," lyder det fra Claus Nøhr Knudsen til Ritzau.

Han siger desuden, at man skal være opmærksom ved online shopping, da fragt er en faktor, som der jo ikke er i en fysisk butik.

“Inden du trykker ”køb”, så husk, at når du ser prisen på et online tilbud, så kommer der fragt oveni, og så er prisen måske ikke helt så god endda. Det kan også være, at du i jagten på at opnå fri fragt får shoppet andre varer med i kurven, som du slet ikke har brug for. Og har du så reelt sparet penge?”

En anden vigtig ting, man skal være opmærksom på ved onlineshopping, er risikoen for at blive snydt.

Mange svindlere opretter nemlig falske hjemmesider op til Black friday, fordi mange handler online og uden måske at være så kritiske. 

“Vil du passe godt på dine penge til Black Friday, er det derfor vigtigt, at du kigger dig for og spotter, hvis en webshop er falsk. Er sproget på hjemmesiden dårligt dansk, er store og små bogstaver brugt på en mærkelig måde, eller er priserne skæve som eksempelvis 83,07 kroner, så bør dine alarmklokker ringe. Det er også altid en god idé at tjekke en webshop på Trustpilot, ligesom nogle af dem er e-mærket. Det er begge gode pejlemærker, opfordrer Claus Nøhr Knudsen.

Læs også

Udenrigsministeriet advarer danskere: Forlad landet nu

 

 

Dagens Gossip