Derfor bør du ikke smide dine æggeskaller ud

16/10/2022 13:02

Henrik R

Forbrug
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Kalenderen viser allerede årets første forårsmåned - og forhåbentlig følger vejret snart trop.

Mest læste i dag

Æg er næsten noget der findes i køleskabet i alle husstande - og derfor er der også hvert år rigtig mange æggeskaller der havner i skraldespanden. For netop den del af ægget, er ikke særlig appetitlig at sætte tænderne i.

Men faktisk behøver du overhovedet ikke smide dem ud - de kan nemlig gøre langt mere nytte i dine planter. Det skriver Newsner.

Nu hvor foråret står for døren, er der heller ikke længe til, at man så småt kan begynde at ordne planter i haven - og her er disse trick geniale.

Æggeskallerne kan gøre nemlig være til stor nytte.

Giver næring til jorden

Æggeskaller kan tilføre mange næringsstoffer til jorden, da de nedbrydes hurtigt. Faktisk kan det endda se dekorativt ud, hvis du har mange knuste skaller, som du strøer ud på jorden.

Giver flotte grøntsager

Grøntsager som tomater, auberginer og peberfrugter kan nemt rammes af laciummangel, hvilket betyder at de begynder at rådne i jorden. For at undgå dette kan ma strø knuste æggeskaller ud, da de forebygger denne slags problemer.

Fantastisk middel mod ubudne gæster

Æggeskallerne kan bruges som fine krukker. Foto: Shutterstock

Dine planter er ofte guf for snegle og orme - men de er ikke så vellidte gæster i køkkenhaven. Derfor kan man sprede knuste æggeskaller omkring planterne - for så vil det nemlig holde både snegle og orme væk. De bryder sig ikke om at tage turen henover skallerne. Samtidig undgår du at sprøjte dine planter med gift.

Holder også større dyr væk

Bor du i naturskønne omgivelser, hvor rådyr indimellem besøger din have - så er ovenstående tip et du også kan bruge mod dem. Rådyr kan nemlig ikke lide lugten af æggeskaller og holder sig derfor langt væk.

Brug dem som dekorative krukker

Nu nærmer påsken sig - og så er det hyggeligt med små dekorative blomster krukker. I den forbindelse er æggeskaller også helt fantastiske, der kan du nemlig plante små urter eller planter. Det kan pynte fint i hjemmet.

Æggeskallerne beskytter dine planter mod ubudne gæster. Foto: Shutterstock