Derfor skal du ikke sove med en tændt ventilator i varmen

Foto: Shutterstock.com

Det kan være nok så behageligt at sove med en ventilator i løbet af en varm sommeraften, men morgenen efter er det sjældent sjovt. Herunder kan du se, hvad der kan ske med din krop, hvis du falder i søvn med en tændt ventilator.

Det kan være nok så behageligt at sove med en ventilator i løbet af en varm sommeraften, men morgenen efter er det sjældent sjovt. Herunder kan du se, hvad der kan ske med din krop, hvis du falder i søvn med en tændt ventilator.

Varmen trykker hårdt på udenfor i disse dage, og forleden havde vi en tropenat, hvor der flere steder i landet var mere end 20 grader i løbet af natten. Det er rigtig svært at falde i søvn i bagende varme, og hvis man ikke har en air-condition i hjemmet, må man i stedet ty til andre metoder.

Læs også

Skuespiller Hans Holtegaard er gået bort

Mange mennesker erhverver sig derfor en ventilator, enten en der hænger i loftet, står på gulvet eller kan stå på natbordet ved siden af sengen. Den dejlige blæst den sender ind over den svedige krop er yderst behagelige, men faktisk kan det være rigtig skidt for dit helbred at sove med ventilatoren tændt.

Ventilatoren kan nemlig påvirke din krop på flere forskellige måder, hvor det både kan gå ud over din hud, din hals, din næse og mere til.

Herunder kan du se, hvad der kan ske med din krop, hvis du sover med ventilatoren tændt i løbet af natten.

Din hud tørrer ud

Ens hud har aldrig godt af at tørre helt ud, men det kan man risikere, hvis man sover med en ventilator tændt om natten. Det er naturligvis værst, hvis man har indstillet ventilatoren til at blæse luft det samme sted hele natten, men selvom den drejer rundt, kan det være nok til at tørre huden ud.

Dette kan dog undgås, hvis man smører sig ind i cremer og lignende inden man lægger sig til at sove.

Det kan gå ud over dine øjne

Hvis vi bliver i den samme boldgade, så kan det også være et problem for øjnene. Det er ikke alle mennesker, der sover med deres øjne 100 % lukket, og derfor vil luften gå ind og tørre ens øjne ud.

Dette kan skabe irritationer, og det er især ‘farligt’, hvis man sover med kontaktlinser. Sover du med munden åben, kan det også være med til at tørre din mund og hals ud, hvilket kan give dig irritationer, smerter og mere til.

Allergiske reaktioner

Når ventilatoren kører på fuld blus, vil den uden tvivl komme til at få en masse støv og andet snavs til at hvirvle rundt i luften. Hvis du lider af astma eller allergi, så kan det give dig allergiske reaktioner, hvis du sover med en tændt ventilator.

I løbet af natten vil ventilatoren nemlig ende med at blæse støvet op i din næse, øjne eller mund, og det kan være problematisk.

Dine muskler bliver ømme

Du bliver måske overrasket over at læse, at dine muskler kan gå hen og blive ømme af, at du sover med ventilatoren tændt, men det er der faktisk en god årsag til. Når der blæser kold luft koncentreret på dine muskler, så vil de begynde at spænde til, og muligvis begynde at krampe.

Derfor vil ens muskler ofte kunne være ømme den efterfølgende morgen, og det vil især være tilfældet, hvis du sover med ventilatoren i nærheden af dit hoved. En stiv nakke er aldrig sjov om morgenen, men det kan være resultatet, hvis du gerne vil sove køligt.

Læs også

Bedstemor dør før hun ser sit barnebarn - så kommer der en gaveæske ind på fødestuen

 

Dagens Gossip