Ekspert opfordrer: Brug dette fra dit køleskab, hvis du bliver solbrændt

Shutterstock.com

Sommeren har ramt Danmark, og selvom det danske vejr er en lunefuld størrelse, så er der risiko for solforbrændinger. Har du intet aftersun på toilethylden, så fortvivl ej. Ekspert opfordrer til at kigge i køleskabet i stedet for.

Når sommeren melder sin ankomst, så er der rigtig mange danskere, der nyder at solbade og suge solens varme stråler til sig.

Vi ved efterhånden godt alle sammen, at det er vigtigt at smøre kroppen ind i solcreme, når solen skinner. Ellers risikerer man at få slemme forbrændinger og solskader.

Læs også

Invaderer have-trampolin: Se de vilde billeder

Men ind i mellem kan selv de bedste intentioner glippe, og man glemmer at få smurt sig ordentlig ind over hele kroppen.

Er uheldet ude, og du bliver forbrændt, så er der ingen grund til at panikke, hvis flasken med aftersun er tom. Du kan blot åbne dit køleskab. Her er der nemlig en fødevare, som kan bruges i stedet for aftensun. Det skriver mediet Mirror.

Løsningen er et glas koldt…

Mælk! 

Det er hudlægen Dr Joshua Zechner fra New York, der til mediet afslører, at kold mælk er den perfekte løsning til de røde skuldre. 

Han understreger samtidig, at mere alvorlige forbrændinger ikke blot skal behandles med mælk. Men almindelig forbrænding, hvor du normalvis ville anvende aftersun, der kan mælk altså også bruges. 

Sådan gør du

Hæld køleskabskold mælk i en skål og blød en klud op i mælken, før du forsigtigt placerer kluden på den solbrændte hud. 

Mælken hjælper med at berolige den betændte hud, og de ingredienser, der er i mælken, skulle ifølge artiklen, være en god erstatning for en almindelig aftersun-creme. Og har du ingen mælk stående i køleskabet, så kan yoghurt også anvendes.

Men som sagt: Det bedste middel til at undgå solskader og forbrændinger er meget simpelt: Husk solcremen.

Læs også

Sara Bro smider alt tøjet igen: Se hende nøgen her

 

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip