Eksperter: Dén her dag bør du slukke for varmen for at spare penge

Foto: Shutterstock

To eksperter kommer med deres bud på, hvornår du bør slukke for varmen om foråret - og de er forholdsvis enige.

Lige for tiden minder vejret mest af alt om en dejlig sommerdag i juli - hvis man kigger ud ad vinduet. 

Tager man så sin tynde forårsjakke og shorts på og hopper ud på gaden, så rammer virkeligheden desværre en, og man løber nok hurtigt ind i varmen igen. 

Læs også

Bevægelse vil indtage McDonalds i København: De går ikke frivilligt før deres krav er mødt

Som det så ofte er på denne årstid i Danmark, så er det nemlig væsentlige koldere udenfor, end det ser ud.

Påklædningen er dog ikke den eneste ting, som det milde men kolde vejr kan gøre besværligt, da det også ofte leder til spørgsmålet om, hvorvidt man skal skrue ned for varmen i sin bolig, måske slukke helt for det eller lade det være tændt. 

Det har to eksperter givet deres bud på. 

Ladbible skriver, at Jordan Chance, som er varmeekspert hos 'PlumbNation', mener, at der faktisk er en helt specifik dato, hvor man bør slukke for varmen i sit hjem, og den er lige rundt om hjørnet. 

"Selvom der ikke er én bestemt temperatur, hvor man bør slukke varmen, så sigter mange efter [den dag], hvor uret stilles frem," forklarer Chance, som uddyber, at det i år er søndag d. 27. marts. 

"Mens mange måske venter på, at temperaturerne ændrer sig, så er der ikke nogen specifik temperatur, hvor man bør slukke sin varme," forklarer han desuden. 

Han udtaler derimod, at d. 27. marts er en god dag at slukke helt for varmen, men understreger at det naturligvis også afhænger af, hvor godt boligen er isoleret. 

En ekspert fra 'EnergyHelpline' giver Chance ret, og siger, at man bør slukke for varmen omkring d. 1. april. 

En talsperson for virksomheden har desuden udtalt, at man bør reducere varmeforbruget mere og mere op gennem foråret for at spare på varmeregningen, men vedkommende mener altså, at varmen helt kan og bør slukkes helt d. 1. april. 

Chance understreger dog, at det ikke hjælper det store at skrue ned for varmen, men at man derimod bør slukke helt for varmen, når det er muligt, hvis man vil spare penge. 

"Det er også vigtigt at bemærke, at det ikke reducerer din varmeregning at lade varmen være lav hele dagen! Kun at have varmen på, når du har brug for det, er den bedste måde at spare energi på," har han således udtalt og desuden forklaret: 

"Det giver en simpel og hurtig løsning til at kontrollere din varme effektivt at bruge et termostat med timer på."

Læs også

Polsk flybidrag vækker frygt i NATO

 

 

 

Dagens Gossip