Leasing: bliv godt kørende

Skrevet af PA

11/10/2017
Leasing er blevet mere og mere populært de seneste år, men hvilke muligheder har man egentlig, hvis man gerne vil lease sit næste køretøj? Bliv klogere på leasing her

Mest læste i dag

De seneste år har vi i Danmark oplevet en massiv vækst i antallet af leasede biler. Det skyldes mange ting, men en af det altoverskyggende grunde er de høje afgifter. Ser man lidt ud over landets grænser, finder man væsentligt lavere afgifter i Tyskland og Sverige, hvilket resulterer i en højere gennemsnitlig kvalitet af de biler, som er på vejene i begge lande i forhold til Danmark.

Finansiering kan betale sig

Leasing er, som løsningen på problemet med de høje afgifter, de seneste år tordnet frem. Leasing giver billisterne mulighed for at køre en langt bedre bil, end de biler, som ifølge statistikkerne bliver købt. I stedet for at eje bilen selv, ejer leasingfirmaet bilen. Det betyder, at man kan fralægge sig ansvaret, hvis normale sliddele går i stykker og skal repareres. Desuden betyder det, at man kan rykke en eller flere bilklasser op uden at blive ruineret. Desuden er det ofte muligt at købe bilen efter afsluttet leasingperiode, hvilket betyder, at bilen bliver solgt til en brugtpris, som er en fraktion af originalprisen. På Allan Hansen Automobilers hjemmeside kan du se et eksempel på udvalget af leasingbiler.

Leasing er ikke bare leasing

Leasing er som udgangspunkt en lidt indviklet affære. Med det menes der, at der er en del forskellige måder at lease din bil på. Derfor er der her en ”round up” af de mest almindelige leasingformer:

Privatleasing

En af de mest almindelige måder at lease biler på er privatleasing. Det skal ses som et muligt alternativ til at købe en bil. Når leasingperioden er slut, bliver bilen leveret tilbage til leasingfirmaet, og du har således ingen yderligere forpligtelser.

Flexleasing

Denne type leasing adskiller sig fra de andre ved ikke at inkludere registreringsafgift fra starten. Det betyder, at man leaser en uregistreret bil, hvor registreringsafgiften betales månedligt i stedet.

Splitleasing

Hvis en bil skal bruges både til erhverv og privat, er det en god ide at splitlease sin bil. Her regner man ud, hvor meget der vil blive kørt i private og erhvervsmæssige sammenhænge, og på denne måde finder man ud af, hvor stor en anden der skal betales af arbejdet og den private.

Finansiel- og operationel leasing

Modsat de andre leasingtyper ejer leasingtageren bilen, hvis man laver en finansiel leasing. Her skal leasingtageren selv garantere for retsværdien af bilen, hvilket betyder at man selv skal stå for reparation og vedligeholdelse af bilen samtidig med, at man selv skal sælge eller købe bilen efter leasingperioden. Forskellen på finansiel- og operationel leasing er, at man ikke selv har ansvaret for at sælge bilen efterfølgende. Ellers er de to mere eller mindre ens.