‘Ny’ betalingstjeneste har overgået MobilePay

Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Selvom MobilePay skal håndtere flere og flere transkaktioner fra danskerne, så er de blevet overgået af en nyere betalingstjeneste.

Så sent som i går kunne mediet Finans skrive, at MobilePay var på vej mod en ny rekord. 3.060 kroner bruger 10 danskere hvert eneste sekund på den mobile betalingstjeneste, og i alt står tjenesten til at skulle håndtere overførsler for mere end 100 milliarder kroner i løbet af et år.

På trods af den positive historier er MobilePay alligevel ved at blive overhalet, og det er af endda af en tjeneste, der kun kan benyttes, hvis man har et Apple-produkt.

Læs også

500.000 danskere kan se frem til ekstra regning

Jyske Bank fortæller nemlig ifølge Børsen, at Apple Pay der blot blev introduceret til det danske marked for to år siden af Jyske Bank og Nordea, er blevet taget så godt i mod, at den har overhalet MobilePay.

Det er dog ikke hvad angår overførsler mellem venner og bekendte, men i stedet hvad angår betalinger i butikker. Børsen skriver, at Apple Pay har overhalet Mobilepay som den foretrukne betalingsløsning i de danske butikker blandt kunder hos Jyske Bank.

“Når Jyske Banks kunder handler i en fysisk butik, så er Apple Pay den mest brugte elektroniske løsning. Den bruges nu 25 pct. mere end Mobilepay,” det fortæller Peter Schleidt, der er bankdirektør i Jyske Bank til Børsen.

Kunder dropper Mobilepay efter nyt gebyr

Børsen lægger samtidig vægt på, at Apple Pay har været på markedet i kortere tid, og at det kun kan benyttes på Apple-produkter, mens MobilePay fungerer hos både Android- og Apple.

Hos MobilePay vækker det dog ikke nogen bekymring, at Apple Pay har overhalet dem indenom blandt kunderne i Jyske Bank. Direktør Torben Gamst fortæller nemlig, at MobilePay ikke taber markedsandele i butikkerne, og at de i løbet af de seneste 10 måneder har oplevet en vækst på 30 % i forhold til antallet af transaktioner i fysiske butikker.

Alt er dog ikke fryd og gammen for MobilePay. I 2017 og 2018 gik de ud med et underskud på mere end 100 millioner kroner, og flere af deres kunder har valgt at droppe dem, da de begyndte med et nyt gebyr. 

Rammer det gebyr dig? Det kan du læse mere om i artiklen herunder.

Læs også

Mange dropper MobilePay efter nyt gebyr

 

Dagens Gossip