Mange vælger en tilbygning til deres ejendom fremfor at opføre en 1. sal, da det rummer flere muligheder. Eksempelvis vil huset være tilgængeligt for gangbesværede og ældre. Ikke mindst vil der opstå ekstra kvadratmeter, som er velegnet til børneværelser.
Fordele ved tilbygninger
Nogle vælger en udbygning af en 1. sal fra, fordi det kan ende med at blive en større investering, da der kommer udgifter til tagkonstruktion og isolering. I stedet kan man vælge tilbygning, som både kan fungere som værelse, badeværelse eller sågar sauna.
Men inden man tager beslutningen, så er det tilrådeligt at betragte sit eget boligkvarter udefra: hvis dine naboers huse har flere kvadratmetre, så er det en god indikator for, at du kan øge værdien i dit hus med en tilbygning.
I et sådan tilfælde er en tilbygning en forbedring af din ejendom, som effektivt øger dets værdi. Hvis du ikke anser tilbygningen som led i en kommende salgsproces, så vil en tilbygning ikke desto mindre øge brugsværdien af huset.
Kontakt en ekspert
Inden du kaster dig hovedkulds ud i ’projekt tilbygning’, så kan du med fordel rådføre dig med en byggerådgiver og en arkitekt. Førstnævnte kan hjælpe med at indhente en byggetilladelse, mens en arkitekt kan yde vejledning, der hjælper til at bevare husets æstetik med en tilbygning.
En ombygning af dit hus skal selvfølgelig udføres af kyndige hænder. Hvis du bor i området omkring Børkop, Fredericia, Kolding og Vejle, kan du få en erfaren tømrer fra Vestergaard & Lauridsen til at lave opgaven.
Hvad koster det?
Nu har du måske fået lyst til at overveje en tilbygning. Men hvad koster det dig egentlig?
For det første er kvadratmeterprisen på tilbygninger og ombygninger afhængig af, hvilket type rum, man ønsker at opføre. Eksempelvis er kvadratmeterprisen for stuer og værelser omtrent mellem12.-15.000kr., mens badeværelser og køkkener er betydeligt dyrere at bygge.
Her kan en byggerådgiver også hjælpe dig på vej til at finde ud af, om det giver mening for dig at lave en tilbygning.