Så mange liter benzin kunne du få for 20 kroner i 1999

Foto: Shutterstock

Brændstofpriserne er de seneste måneder steget eksplosivt, men priserne har ikke altid været høje.

Det er de færreste, der ikke har lagt mærke til, at priserne på brændstof er steget eksplosivt i løbet af de seneste måneder.

Læs også

Afsløret af bilag: Mette Frederiksens ikoniske vinduesbillede var ren PR

Til trods for, at de allerede er steget til et hidtil uset niveau, ser det ikke ud til, at stigningen er slut. Tværtimod fortsætter prisen op, hvilket har medført, at mange danske bilister har svært ved at overskue, hvordan de skal betale brændstofregningen.

Det har dog ikke altid forholdt sig således, at prisen for en liter benzin lyder på omtrent 20 kroner. Faktisk har benzinpriserne været betydeligt lavere før i tiden.

Det viser en oversigt fra OK, som har holdt øje med prisudviklingen på benzin i mange år. Her kan man blandt andet se, at prisen for en liter benzin (blyfri 95) lød på blot 6,38 kr. d. 1. januar 1999.

Det vil sige, at du dengang kunne fylde hele 3,1 liter benzin i din bil for 20 kroner. Sådan forholder det sig bestemt ikke i dag, hvor du mange steder kun får en enkelt liter benzin for 20 kroner.

Prisen på benzin har naturligvis udviklet sig med tiden, men dog ikke nær så eksplosivt, som det har været tilfældet de seneste måneder.

Fra 1. januar 1999 frem til 1. januar 2004 steg prisen nemlig blot fra 6,38 kr. til 7,95 kr. I løbet af 2007 og 2008 steg benzinpriserne naturligvis som følge af finanskrisen, men i starten af 2009 faldt de dog igen. 1. januar 2009 kunne du derfor få en liter benzin til 8,06 kr.

Spoler man frem til starten af 2013, havde priserne igen fået et nøk op, da det her kostede 12,72 kr. pr. liter benzin. Prisen både steg og fald frem mod 2016, hvor året startede med en pris på 10,77 kr. pr. liter benzin, hvorfor det faktisk var billigere, end i 2013.

I starten af sidste år kunne man få en liter benzin for 11,24 kr. hos OK. På lidt over halvandet år er prisen steget med hele 7,85 kr., da du i dag skal punge ud med intet mindre end 19,09 kr., hvis du ønsker at fylde en liter benzin i tanken på en OK-station.

Læs også

Tidligere rektor på Herlufsholm langer ud: Bestyrelsen vidste det hele

De stigende priser har resulteret i, at danskerne efterspørger, at politikerne fjerner afgiften på brændstof. Havde der ikke været afgifter på brændstof, ville en liter benzin dags dato have en pris på 13,25 kr.

 

Dagens Gossip