Sluk for dine elapparater: Vanvittigt dyr strøm hele dagen

Foto: Shutterstock

Der er vanvittig dyr strøm hele dagen - men her får du de klogeste tidspunkter at starte dine elapparater.

Den seneste tid har elpriserne været en smule mere overkommelige, end vi tidligere har set. Men det er for tidligt at ånde lettet op. 

I kølvandet på de overkommelige priser blev strømmen i går svimlende dyr. Og det fortsætter i dag. 

Elpriserne nærmer sig ifølge Andel Energis beregner sig nemlig det svimlende beløb omkring fem kroner i perioden med spidsbelastning. Dertil skal lægges transport og afgifter. 

De tårnhøje priser skyldes en dårlig cocktail. 

Så hvis du har en tøjvask, en opvask, eller måske en bil der skal lades op, så er det i dag, du bør undgå det - eller i hvert fald bør du gøre det, på det klogeste tidspunkt. 

Og det klogeste tidspunkt for dig, at starte din elapparater vil altså være i aften, da priserne her ligger på et relativt lavt niveau. 

Men er du nødsaget til at bruge strøm i løbet af dagen, så er det klogeste tidspunkt klokken 12.00, da prisen på en kWh vil ligge på 4.18 kr. Det er uden moms og afgifter.

Klokken 13.00 vil prise snige sig op på 4.19, hvorfor det også er klogt for dig at tænde dem der, inden prisen på en kWh vil koste spidsen af en jetjager. 

I løbet af dagen vil prisen nemlig ligge et godt stykke over 4.00 kr. 

Det dyreste tidspunkt på dagen er klokken 17.00 og 18.00 Her vil prisen på en kWh ligge på henholdsvis 4.68 og 4.60 kroner. 

Så selvom det ingens næse er gået forbi, at krisen raser og danskerne har svært ved at få enderne til at hænge sammen med de skyhøje priser, så er det desværre noget vi skal indstille os på noget tid endnu. 

Det skyldes simpelthen, at vi lige nu står i en dårlig cocktail af lave temperaturer og begrænset vind til vindmøllerne.

Har du en fast elprisaftale, koster en kilowatt-time det samme døgnet rundt i hele aftalens periode, hvorfor du ikke skal bekymre dig som med med den variable timepris.

Læs også

DMI melder ud: Endnu mere sne på vej

 

 

 

 

 

Dagens Gossip