Smart trick går verden rundt: Sådan får du 6000 kroner 'ekstra'

Foto: Finn Byrum/Ritzau Scanpix

Det er så enkelt, at det næsten gør ondt.

Årets dyreste måned er overstået, og dermed begynder en januar, hvor mange danskere vælger at spare penge. Et trick går dog verden rundt, som kan hjælpe dig med at have ekstra penge på hånden til den næste jul, så du på den måde ikke ender med at presse din økonomi.

Det skriver mediet The Sun.

Læs også

Olivia forlod sin lejlighed: Fik et chok da hun kiggede ned

Tricket hedder 365 dages juleudfordring. Idéen er, at man hver dag lægger lidt penge til side til jul - men med et twist. Man øger hele tiden beløbet.

Den første dag begynder man med at lægge en krone i en bøtte. Den næste dag lægger man to kroner i. På tredjedagen kommer man tre kroner i opsparingsbøtten og den femte dag fem kroner - og så fremdeles indtil man når den sidste dag i måneden og har lagt 30 eller 31 kroner til side.

Med den metode sparer man altså med at spare 465 kroner op i måneder med 30 dage og 496 kroner op i måneder med 31 dage. Hvis man overholder reglen i 12 måneder, har man altså sparet 5.797 kroner op til julegaver. 

Tricket bliver diskuteret livligt i grupper på Facebook, hvor især forældre sætter stor pris på det. Mange har dog valgt at vende tricket om, så de begynder med at lægge 30 eller 31 kroner i bøtten og derefter går nedad i antallet af kroner de opsparer hver dag. På den måde føles det måske ikke helt så hårdt sidst på måneden.

"Jeg har aldrig kunnet spare op før. Kan ikke anbefale det nok," lyder det fra en Facebook-bruger.

Man behøver naturligvis ikke kun bruge metoden til at spare op til julegaver. Det kan også være til ferien eller noget, man selv ønsker at købe. Men det lader i hvert fald til, at det er en god måde at starte en opsparing på.

Læs også

Nye restriktioner og krav rammer disse danskere

 

 

Dagens Gossip