Ærlig Margrethe om den svære tid med Henrik: ‘Det sidste halvandet års tid var vi ikke så meget sammen’

Foto: Fred Lancelot/Scanpix

Torsdag holdt dronningen pressemøde på Château de Cayx i Frankrig. Her snakkede hun blandt andet om tabet af prins Henrik.

I mange år var det en fast tradition, at dronning Margrethe og prins Henrik inviterede til sommerpressemøde på regentparret franske vinslot Château de Cayx.

Torsdag blev pressen atter inviteret indenfor på kongefamiliens franske sommerresidens, da dronningen afholdt sit første pressemøde siden prins Henriks død 13. februar i år. Det skriver Ekstra Bladet.

Her svarede Margrethe på spørgsmål, hvorfra mange naturligt nok handlede om tabet a prinsgemalen og livet som enke.

Læs også

Kongefamilien udsat for indbrud på Gråsten Slot: Prins Christian opdagede de ubudne gæster

Dronningen lagde da heller ikke skjul på, at det var en anderledes oplevelse at være tilbage på Château de Cayx uden prins Henrik.

- Det er selvfølgelig anderledes at være her alene. Han kommer ikke lige ind ad døren og spørger, om vi skal gøre dit eller dat. Det skal jeg selv tage stilling til. Det må jeg lære at leve med, og det gør jeg også. Der er mange på min alder, der er i samme situation, forklarede dronning Margrethe ifølge Ekstra Bladet.

Hun understregede samtidig, at hun tog dagene, som de kom, og at hun er glad for, at hun stadig har et arbejde at stå op til hver morgen.

Læs også

Politiet stoppede lastbil med frugt: Gjorde vildt fund bag æbler og meloner

- Jeg er så heldig, at jeg stadig har et arbejde. Det er en kæmpe hjælp. Det er faktisk mægtig godt og sundt. Så ryger man ikke i grøften, lød det fra dronningen, der tydeligvis blev berørt, da snakken faldt på den sidste tid med prins Henrik.

Her indrømmede hun, at de to ikke havde været så tætte til sidst på grund af prinsens demenssygdom.

Læs også

DF-profil skal giftes med udlænding

- Det sidste halvandet års tid var vi ikke helt så meget sammen, fordi han ikke var så rask. Men det var, som det var. Men jeg var glad for, at den sidste tid, blev som den var meget værdig. En smuk afslutning på hans tilværelse. Netop den måde som folk sluttede op om ham, som de gjorde, forklarede dronning Margrethe ifølge Ekstra Bladet.

På det årlige pressemøde kunne dronningen også fortælle, at Henriks aske endnu ikke er blevet spredt over Øresund, at hun håber, at kronprins Frederik og prins Joachim en dag ville overtage Château de Cayx samt at hun ingen planer havde om at abdicere.

 

Dagens Gossip