Bagedyst-stjerne springer ud i vildt projekt

Foto: Carsten Mol / DR.

20 kilo marcipan, 40 kilo tørkager og 8 kilo marmelade - det er ingredienserne til det projekt, Beate Stengaard har kastet sig ud i.

Mandag den 27. september inviterer Folkekirkens Nødhjælp  alle til kæmpe kagebord for at sætte fokus på kampen mod madspild og sult i verden.

Læs også

Brød solgt i Netto: Fjernes fra hylderne

Det kommer til at ske i Aalborg, hvor organisationen har åbnet endnu en Wefood-butik, der sælger overskudvarer.

I den forbindelse har den bageglade aalborgenser Beate Stengaard, der i 2019 deltog i DRs ”Den store bagedyst”, sagt ja til noget af et projekt.

Sammen med Folkekirkens Nødhjælp har hun som mål at lave verdens længste kage ud af overskudvarer. Det vil sige varer, som mange supermarkeder og leverandører ofte kasserer på grund emballagefejl, overproduktion eller fordi ”bedst-før-datoen” er overskredet. Men varer, som ingenting fejler.

Den nye Wefood-butik ligger på Godsbanen 10 i Aalborg. Foto: Kristian Skårhøj.

Det skriver Folkekirkens Nødhjælp i en pressemeddelelse. 

Verdens længste træstamme

Det er 20 kilo marcipan, 40 kilo tørkager og 8 kilo marmelade, der er nogle af de ingredienser, der lige nu ser ud til at blive en del af verdens længste træstamme.

Den bageglade aalborgenser Beate Stengaard, der i 2019 deltog i DRs ”Den store bagedyst”, har sagt ja til noget af et projekt. Foto: Kristian Skårhøj.

Den store træstamme vil blive lavet af varer fra blandt andet Salling Group og Odense Marcipan og blive serveret foran den nye butik i Aalborg den 27. september klokken 14.00.

Til at skære kagen for vil blandt andet være fødevareminister Rasmus Prehn, udviklingsminister Flemming Møller Mortensen og Karin Salling, næstformand for Købmand Herman Sallings Fond, være til stede.

Derudover står Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, klar til at skære og dele kage ud til alle fremmødte. Borgmesteren ser frem til en festlig dag i bæredygtighedens tegn.  

"Naturligvis skal Aalborg være med til at deltage i kampen mod madspild. Derfor er det også vigtigt, at aalborgenserne nu får adgang til en Wefood-butik, så vi kan være med til at mindske madspild til gavn for miljøet," lyder det fra borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Læs også

Urimelig betalingsmetode over hele landet: Parkeringsselskab skal betale penge tilbage til bilister

 

 

 

Dagens Gossip