Chokafsløring fra Morten Grunwald: Har måske kun få måneder tilbage at leve i

Foto: Bax Lindhardt

Den folkekære skuespiller er ramt af alvorlig lungekræft, men ønsker ikke at modtage behandling.

De gule sokker, det fjogede grin, den spøjse gangart og ikke mindst sætningen: ‘skide godt Egon’.

Sådan husker vi alle Morten Grunwald i hans uddødelige glansrolle som Benny Frandsen i Olsen Banden-filmene, men inden længe skal vi sandsynligvis til at værne ekstra meget om disse minder.

Overfor Se og Hør afslører den 83-årige skuespiller nemlig, at han lider af lungekræft.

Læs også

Oliver Bjerrehuus med chokafsløring: Ser ikke sine to døtre

- Jeg vil godt sige, så der ikke er alle mulige hemmelighedskræmmerier om det, at jeg har fået lungekræft. Der er metastaser, og det har spredt sig, siger den folkekære skuespiller til ugebladet og afslører dermed, at hans situation er kritisk.

Alligevel har Morten Grunwald, der udover rollen som skuespiller også har fungeret som instruktør og teaterleder, valgt at takke nej til den behandling, som han er blevet tilbudt af de danske læger. Han ved derfor heller ikke, hvor lang tid han har tilbage at leve i.

- Jeg har fået tilbudt strålebehandling, men det vil jeg ikke. Jeg er 83 år. Jeg ved ikke, om der er måneder eller længere, men så er det det. Jeg har haft et langt og godt liv, siger han til Se og Hør.

Læs også

Medina i overraskende karriereskifte: Det skal hun lave nu

Den alvorlige kræftsygdom har blandt andet betydet, at Morten Grunwald torsdag i sidste uge måtte melde afbud til Nordisk Films stort anlagte 'Olsen Banden'-arrangement i forbindelse med seriens 50-års jubilæum.

I forbindelse med afbuddet ønskede han dog ikke at komme nærmere ind årsagen, men forklarede kort, at det skyldes sygdom.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip