Dansk skuespiller i vild forvandling: Er ikke til at kende

Foto: Philip Davali/Scanpix

Den populære ‘Badehotellet’-skuespiller har trænet op i fire måneder og smidt hele 10 kilo i forbindelse med den nye TV2-serie ‘Kriger’.

Mange husker måske bedst Lars Ranthe som den kække og cigarrygende grosserer Madsen, der med godt humør, topmave og tweed-jakke fører sig frem i tv-serien ‘Badehotellet’.

For fremtiden kan tv-seerne dog godt forberede sig på at se den 49-årige skuespiller i en helt anden og meget mere dyster roller, når TV2s nye store serie-statsning ‘Kriger’ ruller over skærmen i aften.

Læs også

Mand ville smide gammel jakke til genbrug: Da han tjekkede lommerne, lå der 11 millioner

I den barske actiondrama-serie, instrueret af Christoffer Boe, spiller Ranthe nemlig rockerlederen Tom - en rolle der ikke bare ligger milevidt fra ‘Badehotellet’, men som også har fået skuespilleren til at gennemgå en stor fysisk transformation. Det skriver Ritzau.

Lars Ranthe har nemlig trænet op til sin medvirken i serien i hele fire måneder for at kunne indtage rollen som forbryderisk og nådesløs kriminel med størst mulig troværdighed. En træning der har ændret skuespilleren både fysisk og mentalt.

Lars Ranthe med sin skuespiller-datter Rigmor Ranthe på den røde løber til gallapremieren på filmen JOURNAL 64. Foto: Philip Davali/Scanpix

- Jeg er en lille lort, så jeg blev nødt til at træne, så jeg i hvert fald havde en fysisk fornemmelse af at være rå, fortæller Ranthe til Ritzau og fortsætter:

- Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg ikke ville være en stor bøf - der var masser af store fyre omkring mig. Jeg ville hellere have en mere senet og sej muskelkrop og få en kropslig status, pondus og respekt, fortæller den 165 centimeter høje skuespiller.

Her ses den nye og hårdtpumpede udgave af Lars Ranthe. Foto: Philip Davali/Scanpix

Derfor takkede han nej en personlig træner og gik i stedet selv i gang med at træne op med afsæt i træningssystemet calisthenics, hvor man bruger sin egen vægt til at træne med.

Det har betydet, at Lars Ranthe har varieret sin træning fra to minutters planke på gulvet til 50 mavebøjninger eller 20 kropshævninger i en pull up-barre, som skuespilleren har fået installeret hjemme i stuen.

Lars Renthe ses her med resten af castet til 'Kriger'. Foto: THOMAS SJØRUP/Scanpix

Derudover kastede han sig over mange, lange løbeture for at forbrænde fedt, ligesom kosten også blev lagt helt om, så både hvidt brød, sukker og alkohol blev bandlyst. I stedet spiste han masser af salat, frugt, bønner og kød.

Den benhårde træning og den drastiske kostændring har gjort, at Ranthe tabte hele 10 kilo samtidig med, at han tog en del på i muskler.

Læs også

Morten fik et chok, da han åbnede sin postkasse: Pludselig lå der 500.000 kroner

Det var dog ikke kun skuespillerens fysik, der gennemgik en forvandling, men også det mentale. Mange af seriens statisterne har nemlig tidligere været en del af det kriminelle miljø i Danmark, så for at spille rollen som hårdkogt rockerleder tilpas overbevisende, måtte Lars Ranthe også ændre på sig selv mellem optagelserne.

- Mange af de gutter, der gik omkring mig, var ikke skuespillere, så det ville ikke fungere, hvis jeg blødte helt op og var almindelige Lars, der gik rundt mellem optagelserne og havde det sjovt. De var nødt til at se mig som deres chef hele tiden, så derfor var jeg i en følelse af at være chefen hele tiden, fortæller Ranthe til Ritzau.

Lars Ranthe ses her i en noget anden rolle i 'Badehotellet'. Foto: Katrine Emilie Andersen/Scanpix

Derfor var det en både grov og bramfri jargon, der prægede settet, så Lars Ranthe og de andre skuespillere bedst mulig kunne leve sig ind i det barske og kriminelle miljø.

‘Kriger’ har premiere på TV2 og TV2 Play i aften klokken 20.00, og har udover Lars Ranthe også Dar Salim, Jakob Oftebro, Søren Malling, Danica Curcic, Nicolas Bro, Kenneth M. Christensen og Natalie Madueño på rollelisten.

 

Dagens Gossip