Dansk stjerneskuespiller bryder tabu: Kan ikke holde på vandet

Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix

En af Danmarks mest kendte skuespillerinder står nu frem og indrømmer, at hun lider af ufrivillig vandladning i stresssituationer.

På trods af at inkontinens - eller ufrivillig vandladning som det også kaldes - er en almindelig lidelse hos mange danskere, så er vandladningsproblemer stadig et tabu, som de færreste snakker højt om.

Derfor har det også givet genlyd, at skuespiller Iben Hjejle har taget bladet for munden og indrømmet, at hun lider af stressinkontinens.

Det fortæller den 47-årige ‘Dicte’-stjerne i postcasten ‘Sitter’, som hun har sammen med med veninden og tv-personligheden Signe Lindkvist. Det skriver Se og Hør.

Læs også

Hjemløs hund tigger mad ved McDonald’s, indtil kvinde blander sig: Nu skraldgriner folk af hendes Facebook-opslag

I et afsnit af podcasten snakker de to kvinder om 44-årige Lindkvists medvirken i   underholdningsprogrammet ‘Vild med dans’, og i den forbindelse har den tidligere børnevært indrømmet, at hun får små ufrivillige vandladninger, når hun hopper rundt og danser quickstep.

Herefter tager Iben Hjejle bladet fra munden og fortæller, at hun også lider af ufrivillig vandladning.

– Jeg tisser for alvor i bukserne. Jeg tisser flere liter, lyder det fra den 47-årige skuespiller, der forklarer, at hun har haft stress, og at hendes ukontrollerede tisning derfor er stressrelateret.

Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix

– Det vil sige, at når jeg føler, jeg ikke er ovenpå og for eksempel skal køre, så skal jeg tisse, så snart jeg sidder i bilen, og der er den mindste lille trafikprop. Der er ikke nogen stopklods, selv om jeg lige har været henne at tisse af. Det er virkelig ubehageligt, indrømmer en ærlig Iben Hjejle.

Den tidligere Klovn-skuespillerinde forklarer, at det langt fra er hver dag, at hun oplever problemer med ufrivillig vandladning. Alligevel har flere episode dog påvirket hende meget - som da hun i en stresssituation ikke kunne få en dør låst op.

- Da jeg står foran døren, kan jeg ikke få nøglen i låsen, og så tisser jeg. Jeg tisser og tisser og tisser. Jeg tisser i de stramme cowboybukser og ned i støvlerne. De fyldes med tis, strømperne bliver våde, og tisset løber ud af støvlerne og ned på dørmåtten, fortæller Iben Hjejle, der har været været til læge med problemet.

Læs også

Opmærksom borger spottede kvinde forlade Netto: Da han så, hvad hun havde købt, ringede han straks til politiet

Her fik hun at vide, at hun i stedet for at forsøge at kontrollere sin vandladning, skulle kontrollere sit hovede, når en stresset situaiton opstod og tissetrangen meldte sig.

Derfor forsøger Iben Hjejle i dag at tænke på noget andet, når hun står i en situation, hvor stress gør hende tissetrængende, men selvom hun generelt har fået styr på sin stressinkontinens, så er hun stadig nervøs for, at et uheld pludselig kan opstå.

Derfor lægger hun heller ikke skjul på, at hun benytter tissebind for at være helt sikker.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip