Ditte Hansen afslører tragisk hemmelighed

Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix.

Ditte Hansens opvækst har ikke været nem.

Mange danskere er vokset op i et alkoholiseret hjem. Skuespiller Ditte Hansen er en af dem. Det fortæller hun i bogen Vores forældre drak, der netop er udkommet.

Læs også

Nu er det slut for Silas Holst

Ofte er de problemer, voksne børn af alkoholikere kæmper med, oversete, fordi mange udefra set lever et liv med styr på job og familie. Men bag facaden er livet rigtigt svært.

“I Vores forældre drak guider Camilla Schou dig til at bryde dine mønstre, føle, at du er god nok, og lære dine grænser at kende, så du kan leve uden stress, konflikter og kaos. Bogen hjælper dig trin for trin med øvelser og refleksioner, der gør dig i stand til at skabe kærlige, rolige relationer – også til dig selv,” skriver forlaget Gyldendal om bogen.

Under overfladen

Opvæksten med en alkoholisk far har sat dybe spor i Ditte Hansen.

Det fortæller hun til B.T. 

Hendes far var kærlig og sød. Når han var ædru. Når han var fuld, var virkeligheden en anden. 

I dag hader hun at være i selskab med fulde mennesker og er derfor næsten altid hende, der forlader festen først. 

Opvæksten med en alkoholisk far resulterede i en angst, som først forlod Ditte Hansen, da faren døde.  

“Det var dog, som om min far skulle dø, før al det tunge forsvandt inden i mig. Jeg var bange for ham. Selv til sidst, da han sad på et plejehjem med demens og intet kunne, var jeg bange for ham,” fortæller Ditte Hansen

Udover Ditte Hansen er der i bogen samtaler med blandt andre psykolog Marie Brixtofte og DJ Jean Von Baden, der også har skullet overvinde en svær barndom med alkohol.

I alt for­tæller mere end 40 voksne børn af alkoholikere om barndommens barske oplevelser – om at leve med dem og gøre sig fri af dem.

Læs også

TV 2 afslører deltager i populært program

 

 

 

 

Dagens Gossip