Dronning Margrethe afslører: Han holdt på vores helt store hemmelighed

27/04/2022 10:45

Mathias Nielsen

Gossip
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Dronning Margrethe afslører nu, at sølvbrylluppet bød på en stor hemmelighed.

Mest læste i dag

I 1992 kunne dronning Magrethe og prins Henrik fejre sølvbryllup.

Den særlige begivenhed skulle naturligvis fejre med bravur, hvorfor der op til bryllupet var påfaldende meget trafik til og fra en lejlighed ved Søerne i København, hvor guldsmed Torben Hardenberg har både bolig og værksted.

Det skyldes, at både dronning Margrethe og prins Henrik havde fået samme idé: At give den anden en personlig og enestående gave til minde om 25 år sammen som ægtepar.

Uafhængigt af hinanden havde så også besluttet, at det var netop Torben Hardenberg, der var den rette til at skabe den helt perfekte sølvbryllupsgave.

Det fortæller dronning Margrethe i DRs dokumentarprogram “Dronningens skatkammer”, hvor der i udsendelsens tredje afsnit er fokus på de smykker, som prins Henrik forærede sin sølvbrud i 1992, skriver Billed Bladet.

“Min mand ville have lavet noget til mig, og han gik til Hardenberg. Samtidig havde jeg fundet ud af, at jeg skulle have en gave til min mand. Det gik jeg også til Hardenberg med og bad ham om at lave. Jeg anede ikke, at min mand havde været hos Hardenberg, og min mand anede ikke, at jeg var hos Hardenberg, siger dronning Margrethe i programmet.

Nu var der altså to opgaver for guldsmeden, som både skulle lave smykkerne unikke og uden at de begge fandt ud af, at den anden også var gået til Hardenberg.

“Hardenberg påstod, at han måtte lave gammeldags komedie, ind og ud ad døren, for at vi ikke skulle mødes. Det lykkedes. Det var virkelig morsomt.”