Efter 23 år: Nikolaj Lie Kaas kan juble

Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Nikolaj Lie Kaas bliver genforenet med Lars von Trier for første gang siden ‘Idioterne’ i 1998.

Zentropa, NENT og DR kan i dag offentliggøre yderligere to store stjernenavne i Lars von Triers tredje og uigenkaldeligt sidste sæson af serien ‘Riget’ om det gode og det onde på Rigshospitalet i København.

Læs også

Remee deler rørende øjeblik

Det drejer sig om Lars Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas, som begge er med i serien for første gang. De tilføjes til et stort cast, hvor Bodil Jørgensen, Ghita Nørby, Nicolas Bro, Søren Pilmark og Peter Mygind allerede er offentliggjort.

Det oplyses i en pressemeddelelse. 

Indebrændt type

Nikolaj Lie Kaas har fået rollen som den indebrændte reservelæge Filip Naver og bliver dermed genforenet med Lars von Trier for første gang siden ‘Idioterne’ i 1998. Siden gennembruddet i Søren Kragh-Jacobsens ‘Drengene fra Sankt Petri’ for præcis 30 år siden, er han blevet én af landets største stjerner med hovedroller i en lang række store publikums- og kritikersucceser deriblandt de fire populære Afdeling Q-film ‘Kvinden i Buret’, ‘Fasandræberne’, ‘Flaskepost fra P’ og ‘Journal 64’, senest Anders Thomas’ ‘Retfærdighedens Ryttere’, samt ‘Brødre’ og ‘En Chance til’ af Susanne Bier. Derudover har han blandt andet medvirket i tv-serierne ‘Bedrag’ og ‘Forbrydelsen’ på DR 1 og HBOs internationale successerie ‘Britannia’.

Lars Mikkelsen skal spille den yderst konfliktsky administrerende overlæge Pontopidan.

Vender tilbage

Nikolaj Lie Kaas kommer blandt andet til spille sammen med Ghita Nørby, der også var med i de første sæsoner af ‘Riget’. Hun er tilbage i rollen som narkoselægen Rigmor Mortensen – nu som patient på det hospital, som hun selv regerede på i en menneskealder.

Selvom Ghita Nørby har prydet de skrå brædder, tv-skærmene og biograflærreder i over 65 år, så er genforeningen med ‘Riget’ noget særligt. 

"At være med i Lars von Triers første ‘Riget’ var for mig en livsoplevelse og en dybt lærerig periode i mit liv. For mig som skuespiller og menneske, var mødet med Lars en arbejdets fornyelse, som jeg har båret med mig hele livet. At være inde i Lars von Triers synsfelt, hans kameraøje, er en ubeskrivelig glæde," har den garvede skuespillerinde udtalt.

Læs også

Ghita Nørby er tilbage