Ghita Nørby er tilbage

Foto: Henrik Ohsten.

Ghita Nørby er et de første af mange store navne, som medvirker i tredje og sidste sæson af Lars von Triers RIGET.

Hun var med i de første sæsoner af Riget,og nu er Ghita Nørby tilbage i rollen som narkoselægen Rigmor Mortensen – nu som patient på det hospital, som hun selv regerede på i en menneskealder.

Læs også

Gravid Caroline Wozniacki deler glædelig nyhed: Så skete det

Zentropa, NENT og DR kan i dag præsentere den første række af skuespillere, der medvirker i den uigenkaldeligt sidste sæson af den legendariske serie RIGET om det gode og det onde på Rigshospitalet i København, oplyses i en pressemeddelelse. 

Persongalleriet i RIGET EXODUS – som sidste sæson hedder – er meget, og castet vil derfor blive offentliggjort løbende over de kommende måneder. I dag kan de første fem skuespillere præsenteres.

Selvom Ghita Nørby har prydet de skrå brædder, tv-skærmene og biograflærreder i over 65 år med en uendelig række af glansroller. Fra Baronessen på Benzintanken til Ingeborg Skjern i Matador. Fra klassikere på Det Kongelige Teater til den Oscar-nominerede Dansen med Regitze. Så er der ingen tvivl. Rollen i Riget er noget helt særligt.

"At være med i Lars von Triers første Riget var for mig en livsoplevelse og en dybt lærerig periode i mit liv. For mig som skuespiller og menneske, var mødet med Lars en arbejdets fornyelse, som jeg har båret med mig hele livet. At være inde i Lars von Triers synsfelt, hans kameraøje, er en ubeskrivelig glæde," udtaler Ghita Nørby og fortsætter:

"Da der så kom en besked om, at vi skulle afslutte Riget, og at Rigmor, altså mig Ghita, skulle være med igen, fordi jeg jo er en af de overlevende, så kunne jeg ikke blive mere glad i hjertet. Det hold af filmmennesker som produktionen har samlet, er gaver hver især. Lars von Trier er et geni. Sådan ser jeg på Rigets historie.”

De er også med 

I dag kan de første fem skuespillere, der spiller med i RIGET EXODUS, præsenteres. Udover Ghita Nørby er også Bodil Jørgensen, Nicolas Bro, Peter Mygind og Søren Pilmark på rollelisten.

RIGET EXODUS har forventet Danmarkspremiere på Viaplay i løbet af 2022 og lanceres som en Viaplay Original, hvorefter den efter en kort periode har TV-premiere på DR.

Læs også

Deler vildt ammebillede: Nu er hun kommet i modvind