Erik Damgaard mistede en milliard: "Hold op, hvor har jeg ærgret mig i lang tid"

Skrevet af Mathias Nielsen

21/03/2022
Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
Erik Damgaard fortæller nu om den store nedtur.

Mest læste i dag

Erik Damgaard blev et kendt ansigt i det danske medielandskab, da han dannede par med Anni Fønsby.

Parret boede i datidens dyreste villa i landet, Bella Vista på Hambros Allé 32 i Hellerup.

Erik havde det hele. Han havde sit eget tv-program ‘Erik og Anni goes to Hollywood’, Porsche og en ikke mindst en stor formue.

Pengene kom fra et salg af it-virksomheden Damgaard Data, som it-giganten Microsoft i 2002 købte for 1 milliard danske kroner.

Men midt i den massive succes, gik det hele dog galt.

Erik Damgaard mistede sin milliardformue i 2011, da han gik konkurs med sit investeringsselskab Porteføljeinvest, som havde skudt en formue i blandt andet ejendomsinvesteringer.

I et interview med Børsen fortæller Erik Damgaard nu om den store nedtur, som ramte ham efter konkursen. 

»Hold op, hvor har jeg ærgret mig i lang tid og sagt øv over, at jeg ikke bare satte mig ned med min milliard og nød livet. Jeg kan godt blive ramt af misundelse over, hvordan min lillebror (Preben Damgaard), har gjort det rigtig godt med sine penge, og jeg følte mig som en total fiasko, da jeg gik konkurs, for det er lidt taberagtig at sætte så mange penge over styr,« siger Erik Damgaard til Børsen.

Han fortæller, at han er mest ked af at have mistet pragtvillaen Bella Vista i Hellerup, som har direkte udsigt til Øresund.

Bella Vista, 2700 Hellerup.Foto: Google Maps

Men farvellet til de mange, mange penge har trods mange ærgelser også været en stor øjenåbner for den nu tidligere milliardær.

Set i bagspejlet, så bryder Erik Damgaard sig nemlig ikke om den gamle, arrogante Erik Damgaard, der kørte Porsche i Hellerup.

I dag bor Erik i et almindeligt, lejet hus i den brasilianske millionby Belo Horizonte, hvilket han trives godt med.

Her har Erik opbygget et nyt it-firma, som hedder Uniconta. I 2021 kom selskabet ud med et overskud på 11 millioner kroner.

Uniconta bliver ikke nødvendigvis et nyt milliardeventyr, men mindre kan også sagtens gøre det, fortæller Erik Damgaard.